Raduljica indirektno “pecnuo” bivši klub: Mogu da imam ulogu u EL, ako bi mi neko ko je otvorenog uma dao šansu

U intervjuu za grčki “Sportal”, Miroslav Raduljica je objasnio otkud to da i dalje pruža fantastične partije iako je u 36. godini. 

On ove sezone nastupa u grčkom šampionatu posle neslavne epizode u Crvenoj zvezdi gde praktično nije dobio šansu. 

Sada je član Marusija i jedan od najboljih košarkaša tog tima, kao i jedan od najboljih centara šampionata. 

“U ovoj fazi karijere ne osećam da napredujem da budem iskren. Pokušavam da se spremim za svaki meč i hvala Bogu da sam zdrav. Sačuvao sam se tokom karijere, ali možete da shvatite da centru nije lako da igra skoro 30 minuta svaki meč. Pokušavam da se prilagodim na tempo tokom sezone, a sada kada se sezona završava igrači poput mene se polako umaraju”, rekao je Raduljica. 

Zanimljivo je da uvek smatra da je najbolji na terenu. 

“Tako mi deluje svakog puta. Čak i kada to nisam, kada sam sporiji nego što bih voleo ili ne mogu dovoljno brzo da trčim u glavi sam isti. Imam isti osećaj da je potrebno boriti se. Sada kada smo ispunili ciljeve, možemo da se borimo za nešto drugo. To je jako lep osećaj i zato igram košarku. Zato su mi i u ovim godinama bitni svaki trening i svaka utakmica“, rekao je Raduljica. 

Još jednom je naglasio da je mogao vrlo lako da bude i dalje u Evroligi. 

“Možda ljudi zaboravljaju da je košarka čudan posao. Prošle sezone u Crvenoj zvezdi sam pokazao da mogu da igram, a sada se vidi razlika u odnosu na prošlu sezonu. Rekao bih opet da prošle sezone nisu iskoristili svoju šansu. Mogao bih da imam ulogu u Evroligi, mada bi bilo teško da igram 30 minuta na tom nivou. Ali bih mogao da imam ulogu, ako bi mi neko ko je otvorenog uma dao šansu”, objasnio je Raduljica. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *