Pešić: Ovo je najjači olimpijski turnir u istoriji

U razgovoru za Košarkaški savez Srbije, selektor Svetislav Pešić govorio je o pripremama za sam olimpijski turnir, kvalitetu rivala i očekivanjima.

Inače, naša reprezentacija i dalje čeka ime jednog protivnika u grupi, a to će biti pobednik turnira u San Huanu. Trenutno, SAD i Južni Sudan su poznati protivnici dok se kao treći rival može očekivati Litvanija, Italija ili Portoriko.

“Usput sam pogledao turnir, više sam posvećen našoj ekipi. Nas naravno apsolutno zanima ko će da bude sa nama u grupi, to može da bude Italija, Litvanija i Portoriko. Ja gledam po procenama i imenima igrača, da svi na svoj način imaju svoju šansu. Portoriko možda nema individualni kvalitet kao Italija ili Litvanija, ali igra se na njihovom terenu. To je grupa dosta neizvesna, videćemo.”

O samom žrebu i šansama na turniru:

“Zavisiće od tima koji će da bude naš protivnik u grupi, jer nam on dosta utiče na žreb u eliminacionoj fazi. Mediji i igrači su fokusirani na utakmicu protiv Amerike, ja je gledam kao i svaku drugu utakmicu. Ovo je najjači olimpijski turnir u istoriji, za zlatnu medalju prvi i apsolutni favoriti su Amerikanci, Kanađani i Francuzi. Sve ostale ekipe, gde je i Srbija, imaju svoju šansu. Izazovno je, turnir u neku ruku ne zavisi samo od nas. Probaćemo da se pripremimo najbolje moguće, ali definitivno ništa se ne menja u mom stavu. Olimpijske igre nisu samo da učestvujemo, već da nešto i napravimo. Svaka medalja koju bismo osvojili je za nas zlatna.” rekao je Svetislav Pešić.

Podsetimo, olimpijski turnir za košarkaše počinje 27. jula a završava se 11. avgusta. Košarkaška reprezentacija Srbije počinje takmičenje u Lilu u okviru grupe C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics