Pešić o Dubaiju, Srbiji i Jokiću: Nemam nikakve planove

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je posle pobede protiv Finske na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. pričao i o ostanku na klupi državnog tima posle Olimpijskih igara u Parizu ove godine.

Odavno se spekuliše da bi trofejni trener mogao da sedne na klupu Dubaija, koji bi u dogledno vreme trebalo da formira ekipu i bude redovni učesnik Evrolige.

„Koliko ja znam nema nikakvih pregovora. Niti sam ja započeo. Bilo je ponuda tokom sezone nekih Evroligaških klubova, ali odlučio sam da se fokusiram samo na Olimpijske igre.. Najiskrenije nemam nikakvih planova. Ne foliram. Prvom ne znam da li ću uopšte da budem trener. Doćiće vreme kada moram da kažem dosta je bilo. I pre nego što sam došao da budem trener Srbije odlučio sam da više ne budem trener. Onda me je sin Marko ubedio da budem. Imam prijatelje u Dubaiju, pomažem koliko mogu, ali da li ću biti trener stvarno ne znam,“ rekao je Pešić.

A da li će iskusni trener ostati na klupi selekcije Srbije posle Pariza…

„Svi brinu tuđu brigu. Tu se ništa ne dešava. Pred reprezentacijom, igračima i predamnom su OIimpijske igre. Šta će se posle dešavati… Stvarno nemam ništa planirano. Imam nekoliko ponuda. Do sada sam ja odlučivao, a od sada će moja familija. Želim da se koncentrišpem na OI, svi žele na Igre, šanse su nam velika ne u smislu medalje već da se dobro pripremimo i napravimo dobar tim.“

Pričao je Pešić i o Jokiću.

„Čujem se da Nikolom vrlo često, imam kontakt sa svima. Jokič je prošle sezone odigrao više od 100 utamica i bio je u teškoj situaciji. Nije bio mentano i fizički spreman da igra na Svetskom prvenstvu. Morate da znate, kad momci odluče da igraju za reprezentaciju Srbije od njih se očekuje samo zlatna medalja i ti igrači da bi preuzeli odgovnost moraju da budu mentalno i fizički potpuno spremni. Ako se tako ne osećaju neće da dođu. Nije pitanje da li neko želi,“ naglasio je Pešić.

Srbija u ponedeljak u 2. kolu grupe G gostuje Gruziji selektora Aleksandra Džikića, koja je u petak iznenađujuće poražena od Danske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics