Partizanova šetnja kroz čudnu šumu

Partizan je u Kaunasu savladao ekipu Žalgirisa, rezultatom 85:93.

Mateuš PonjitkaDanas 12 minuta za Partizanovog poljaka, ništa boljih nego do sada. Ponovo je to bilo tanko u napadu, i izuzev jednog “backdoor” zakucavanja u četvrtoj deonici, nakon asistencije Ledeja, ništa više nismo videli od njega. Imao je par dobrih defanzivnih reakcija, ali je sve ovo jako malo od onoga što se stvarno očekivalo, ili tek očekuje od njega.
FloutRate 2/10

Balša Koprivica Dobio je Balša priliku i u prvom poluvremenu je fino iskoristio. Kucanje pod faulom na startu druge četvrtine najavilo je da danas može biti koristi od njega. Ipak, u trećoj četvrtini prvo je na jedan jako nerezonski, i njemu nepriličan način izgubio loptu, a zatim i još jednu, pa je na ovom meču upisao “samo” 7 minuta, upisao 3 poena i napravio 3 faula.
FloutRate 2/10

Tristan VukčevićČini se da ovaj momak polako sazreva. Iako “samo” 7 minuta na parketu, 4 poena (2/2FT ; 1/1 FG), upisao je po 1 skok, 1 asistenciju i 1 blokadu. Sve bolje igra odbranu, ima odlične reakcije tokom kojih odlično isprati igrača i totalno ga zatvori do isteka napada. U napadu se trudi da bude što opasniji po koš, koliko je to moguće i partije koje u poslednje vreme pruža najavljuju da se dosta može očekivati od njega.
FloutRate 4/10

Alen Smailagić Danas je bio i sudija. Šalu na stranu, veoma dobra partija Smailagića, iako ne toliko statistički, Alen je danas bio veoma koristan, na obe strane parketa je doprinosio ekipi i za svoja 22 minuta, zabeležio je 7 poena, 4 skoka i napravio 3 faula. Imao je jedan od najlepših poteza meča, “alej-up” zakucavanje na asistenciju Nanelija.
FloutRate 6/10

Bruno KabokloSada popularan i kao “Medo Brundo”, ali moože se reći i partizanov “season changer”. Igrač koji je totalno okrenuo sezonu crno-belima, kako doprinosom u odbrani, tako i u napadu. Svuda je Bruno, apsolutno svuda na terenu. Opet je sve radio, ponovo dobro čuvao i bekove kada je trebalo, izvlačio 2+1 situacije, prosto suvišno je pričati o njegovim partijama od dolaska u beogradski tim. Meč je završio sa 4 faula, 12 poena, 7 skokova i 2 asistencije za 24 minuta.
FloutRate 8/10

Zek Ledej Izgleda da može i bez grejalice. 32 minuta na parketu, 13 poena, 7 skokova, Zek na nivou. Kada se Žalgiris vraćao u trećoj deonici, Zek je pogodio izuzetno tešku trojku za povratak na +12, a nakon toga i vezao 4 poena, za Partizanovih +16, pred kraj trećeg perioda. Sporo je partizanova uzdanica ušla u ovu sezonu, ali je sve bolji i vraća se polako na svoj nivo dobrih partija.
FloutRate 8/10

Džejms Naneli Deda, deda… Partizanova sigurna ruka i ovaj meč je odradila svoj deo posla. Navikao je da pogađa bitne šuteve, tako i pomogao svom timu, prvo da se odlepi, a zatim i u poslednjih 10 minuta da se zadrži prednost (izuzev onog zicera na kraju :). 29 minuta na parketu, 14 poena, 2 skoka i 2 asistencije.
FloutRate 8/10

Pi Džej DoužerFalio je Partizanu mnogo Dante Eksum, ali ovaj momak je spreman da ga odmeni. Suvišno je više pričati da igra sve bolje, jer sada već standardno donosi sve u Partizanovoj igri. Poeni, skokovi, asistencije, odbrana, sve je tu. Mučio se danas sa šutem za tri poena (0/4), ali je i pored toga isporučio 16 poena, 7 skokova, 4 asistencije, uz 2 ukradene lopte i 1 blokadu, ali i 2 izgubljene lopte. Nisu imali rešenje košarkaški Žalgirisa za njega i on je bio današnji igrač meča, sa indeksom korisnosti 27 za 34 minuta na parketu!
FloutRate 10/10

Kevin PanterKapiten još jednom kapitenski. Rafalna paljba po odbrani “zelenih” u prvom poluvremenu, čak 16 poena (4/4 za tri poena). Ipak falilo je njegovih poena u drugom poluvremenu, ali je verovatno i izgubio gasa. Uz Doužera danas je imao najmanje predaha, pa je odigrao čak 36 minuta, a obojica su odigrali celo prvo poluvreme. Mnogo bolje Kevin izgleda po povratku iz povrede, i pokazuje koliko znači ovoj ekipi, a kojoj i ne bi sa ovakvim partijama.
FloutRate 9/10

Željko Obradović – Izvrsno spremljen meč, totalno zatvoren Ulanovas (0 poena), razbijena odbrana Žalgirisa (58 poena za poluvreme), sve to pokazuje koliko je Partizan u nekim trenucima dominantan, pogotovo u napadu, ali i koga ima na klupi. Crno-beli su vodili gotovo ceo meč (39 minuta i 27 sekundi), dok Žalgiris nije uzimao prednost. Jedina zamerka – puštanje serjie Žalgirisa, bez tajmauta u trećoj deonici.
FloutRate 9/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *