Partizan protutnjao Novim Mestom pred gostovanje u Vilerbanu!

U meču 2.kola regionalne košarkaške lige, Krka je ugostila branioca titule Partizan u dvorani Leon Štukelj pred 2200 navijača, a gosti su i više nego rutinski slavili rezultatom 56:96.

Odlično je utakmicu otvorio Aleksa Avramović, prvo trojkom, a zatim i poenima pod faulom za početnih 3:8. Pokazala je Krka da može biti vrlo neugodan i tvrd protivnik u prvoj četvrtini, koja je završena neefikasnim rezultatom 11:16, ali je sve to trajalo jako kratko.

Već na početku druge deonice, Partizan je sa 0:10 napravio rezultatsku prednost i preuzeo totalnu kontrolu nad utakmicom završivši četvrtinu sa 0:9 serijom za ukupnih 11:29, odnosno sveukupno 22-45 na poluvremenu!

foto: Krka/Robi Verbajs

Nije spuštala glavu Krka, ušli su u 3 četvrtinu odlučno da smanje razliku, ali je Partizan, može se reći izuzetno lako izašao na kraj i dobio ovu četvrtinu rezultatom 20:23.

U četvrtoj četvrtini sve je već bilo gotovo. Odlučio se Željko da lepo raspodeli minutažu, pa su u četvrtoj četvrtini priliku dobili igrači sa manje minuta, kao i Balša Koprivica i Ognjen Jaramaz koji nisu dobijali minute u prvom poluvremenu, a valja napomenuti da ih je Balša iskoristio maksimalno kvalitetno sa 12 poena, i pokazao da će biti od velikog značaja ove sezone!

foto: Krka/Robi Verbajs

Što se tiče individualnih učinaka, u Partizanu je najbolji pojedinac bio Aleksa Avramović sa 15 poena, 6 skokova i 2 asistencije, uz Koprivicu sa 12 poena i Pi-Džej Dožiera koji je postigao 11 poena, 3 skoka i 3 asistencije, uz kvalitetne role svih ostalih igrača. Sa druge strane u ekipi Krke istakli su se Miha Cerkvenik sa 16 poena, 4 skoka, 2 asistencije, i Džarijus Hamilton sa 16 poena, 3 skoka i 2 asistencije.

Partizan nakon evroligaškog gostovanja ASVELu, u trećem kolu ABA Lige dočekuje Cibonu, dok Krku nakon obaveza u nacionalnom prvenstvu očekuje, još jedan težak meč, gostovanje u Morači, ekipi podgoričke Budućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *