Partizan kreće u odbranu šampionskog naslova

Na mestu na kojem je ove sezone već pretrpeo poraz od ovog rivala, šampion Jadrana kreće u pohod na svoju osmu šampionsku titulu.

Partizan se tokom cele sezone mučio u ABA ligi. Protivnici koji su, realno, kvalitetom mnogo ispod njih, redovno su uzimali skalp Crno-belima. Jedan od njih bila je i Igokea, koja je baš u Beogradskoj areni košem Stefana Mudija uspela da savlada Partizan. Iako su u jednom trenutku i drugo ili treće mesto došle u pitanje za Partizan, igrači su se trgli i zatvorili regularni deo sezone serijom pobeda za sigurno drugo mesto pred doigravanje.

Ova Igokea, ipak, nije onaj tim koji je učinio taj poduhvat. U međuvremenu ekipu je napustilo pregršt igrača, od kojih su među najbitnijima Edin Atić, Zoran Nikolić, Nemanja Gordić i Nikola Tanasković, kao i ranije pomenuti Stefan Mudi. U poslednjem susretu ova dva tima, koji možda bolje oslikava realno stanje, Partizan je u Laktašima došao do ubedljive pobede rezultatom 52:98.

“Imali smo par dana da pripremimo seriju protiv Igokee. Nama je u ovom trenutku najvažnije da razmišljamo samo o njima. Znamo kako izgleda plej-of, da je motivacija timova i igrača na drugom nivou. Moramo da podignemo maksimalno našu motivaciju protiv tima koji nas je iznenadio u prvom delu prvenstva i pobedio nas u Beogradu. Ta sada činjenica je dovoljna da pristupimo maksimalno ozbiljno. Plej-of je izuzetno zanimljivo takmičenje, jer svi dolaze s najvećom motivacijom. Ekipa je odradila par treninga, danas imamo još jedan, nadam se da ćemo spremni početi seriju.” – rekao je trener Partizana, Željko Obradović.

Njegov kolega sa suprotne klupe, Vlada Jovanović, ističe kvalitet svog protivnika – “Startuje plej-of ABA lige, a protivnik je evroligaška ekipa Partizana, oni su favoriti ne samo protiv nas. Znamo za njihov kvalitet rostera i stručnog štaba. Iako imamo kadrovskih problema i još ne znam s kakvim sastavom ćemo izaći na teren, pokušaćemo da odigramo najbolju košarku koju možemo u ovom trenutku i ako to uspijemo bićemo zadovoljni.”

foto: ABA liga

Partizan, jasno je, poseduje mnogo veći kvalitet. I pored toga, Crno-beli ne smeju da zaborave na početak prošlogodišnjeg plej-ofa, kada je Studentski centar započeo seriju pobedom u Beogradu, a potom je i bio blizu da kompletira senzaciju u drugoj utakmici. Kao upozorenje može da im posluži i prethodna utakmica večitog rivala, koji se na startu serije umalo sapleo protiv istog protivnika. 

Utakmica počinje u 18.30 u Beogradskoj areni, a pravdu će deliti Saša Pukl, Igor Dragojević i Denis Hadžić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *