Od Trinkijerija samo reči hvale za kapitena Partizana: On je prototip modernog kombo beka

Bivši trener Partizana kaže da bi Kevin Panter mogao da bude uključen u društvo elitnih bekova kao što su Vasilije Micić, Šejn Larkin ili Serhio Ljulj, nazivajući ga prototipom modernog kombo beka i najtežim igračem za čuvanje u Evroligi.

Uoči predstojećeg gostovanja Partizanu, trener Žalgirisa Andrea Trinkijeri pohvalio je svoje protivnike. Italijanski stručnjak je istakao koliko je Partizan dobar tim i pomenuo Štark arenu i njen faktor navijača.

“Partizan je odličan tim. Željko je najbolji, bile su prve Trinkijerijeve reči o Partizanu. „Biće puna arena sa puno navijača. Volim da igram tamo, to je nešto što niko ne može da mi oduzme. Uvek je radost videti mnogo ljudi i igrača koje poznajem iz te organizacije.

„Da igram tamo… Ko god da radi moj posao (treneri) ili igrači da idu da igraju u toj atmosferi, to je kao da dolaze da igraju u Žalgirio Areni. To je nešto što nikada nećete zaboraviti.”

,,Znamo da će biti jako teško, oni su jako dobra ekipa. Znamo da će doći na utakmicu veoma koncentrisano i igrati svoju najbolju košarku. Moramo biti u stanju da ,,patimo”. To je utakmica u kojoj nećemo imati šanse bez patnje. To je težak zadatak, ali je visoka nagrada“, nastavio je Trinkijeri.

Kao bivši trener Partizana, kakav tretman Trinkijeri očekuje od navijača u petak?

„Šta ja očekujem? Ne očekujem ništa. Idem tamo i uživam u svakom trenutku, kratko je rekao Trinkijeri.

Trener Žalgirisa pohvalio je i kapitena Partizana Kevina Pantera, uporedivši ga sa najboljim bekovima Evrolige.

On je verovatno najteži igrač za čuvanje u Evroligi. Želeo bih da navedem jednu stvar koju bismo mu mogli oduzeti, ali od ovakvog igrača ne možete nešto oduzeti.“

„On je jaka košarkaška ličnost. Oni znaju šta mogu da urade sa njim na terenu. Saigrači znaju šta mogu. Njegov trener je stvorio okvir u kome može da deluje u utakmici, radeći mnogo različitih stvari. Može postići trojku iz koraka unazad ili iz koraka u stranu (“side step”). Može da postigne koš prilikom preuzimanja ili drugačije odbrane. On je prototip modernog kombo beka. Larkin, Mićić, Panter. Svi ovi igrači su igrači koji svake godine idu na fajnal for. Ljulj je isti prototip. Možda je malo stariji, ali iskustvo u Evroligi je uvek dobro“, zaključio je Trinkijeri.

Žalgiris gostuje crno-belima u petak, a početak tog meča zakazan je za 20 časova i 30 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *