(Ne)svakidašnje scene u KLS

Pažnja košarkaške javnosti u Srbiji danas je usmerena na utakmicu između Borca i Spartaka.

Ekipa iz Subotice je na plej-of meč u Čačku stigla sa šest juniorskih igrača. U rosteru Spartaka nalaze se dva igrača rođena 2007. godine – Steljić i Vuković, tri igrača rođena 2006. godine – Topčov, Bogdanović i Popović, te Janković koji je rođen 2005.

Subotičani danas odmaraju Gordića, Lazića, Mozlija, Cerovinu, Milisavljevića, Tejića, Sokolovića, Radosavljevića i Medarevića.

Sa druge strane, ekipu Borca su u prethodnom periodu napustili strani igrači, pa su i oni posegli za juniorima. U redovima Čačana ih ima pet – Popović, Nikolić, Bugarčić, Ivković i najmljađi Savičić rođen 2008 godine.

No, klubovima ne možemo preterano zameriti, obzirom na novi format takmičenja u završnici domaćeg prvenstva. Naime, tri polufinalista su već poznata – to su tri najbolje plasirane srpske ekipe u ABA ligi – Crvena zvezda, Partizan i Mega. Dva preostala kluba iz ABA lige, Borac i FMP će se za mesto u polufinalu boriti kroz plej in sa dva prvoplasirana kluba Košarkaške lige Srbije. Tako šampion regularnog dela KLS, Vojvodina, nema direktan prolaz, već će morati da pobedi FMP, a potom i boljeg iz duela Spartak – Borac, ukoliko želi doći u priliku da se bori za trofej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics