Nebojša Čović: Bjelica je Fenerbahčeov igrač

Pred početak ove sezone Crvena zvezda objavila je dogovor saradnje sa nekadašnjim reprezentativnim krilom Srbije i NBA igračem, Nemanjom Bjelicom.

Do Bjelicinog debija u crveno – belom dresu nije došlo, a prašina se podigla pogotovo nakon odlaska Duška Ivanovića sa klupe.

Osim rastanka sa crnogorskim stručnjakom, velika se prašina u samom uvodu sezone digla oko statusa Nemanje Bjelice kojina kraju nije odigrao nijedan takmičarski meč u svom povratku na Mali Kalemegdan.

Sve do danas sportska javnost u Srbiji nije dobila konkretno objašnjenje šta se desilo u slučaju srpskog asa, ali je prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović o svemu, pa i tome, govorio tokom gostovanja kod novinara Miljana Milićevića u podkastu “Miljanov korner“.

“On je zvanično pod ugovorom sa Fenerbahčeom, klub ima određene obaveze prema njemu. Bjelica je došao, potpisao sa nama ugovor. Taj ugovor je obostranim dogovorom raskinut. Zvezda nije platila Bjelicu ništa, niti nam je on bilo šta tražio. On može da se vrati u Zvezdu kad god bi mu se pojavila želja da igra ponovo. Sve drugo što bih mogao da kažem, išlo bi na njegovu štetu. Ne u odnosu sa Zvezdom, nego treba da shvatite da Fenerbahče ima određene obaveze prema njemu i treba da ih izvrši“, počeo je Čović.

A, zašto se toliko dugo čekalo na razjašnjenje i zašto je Bjelica odlučio da stane?

“Mi nismo dužni bilo kome šta da govorimo. Nismo ništa objavili, onda dođete pa nas pitate. Ako me pitate zašto je Bjelica stao, neki put dođete u situaciju, ako radite određeni posao, da vam se taj posao više ne radi. To je, najblaže rečeno. Poštujem njegovu odluku. Mi smo jako dobri, imamo jako dobre odnose i novi trener je već obavio razgovore sa njim i videćemo na čemu će sve to biti. Mi kao klub moramo da vodimo računa o svojim igračima, pogotovo o onima poput Bjelice, koji su ostavili ogroman trag. Ponašamo se konkretno prema svima, nikoga ne prozivamo, ne ponašamo se ‘gospodski’ kao gospodin Mesina, mada ima takvih i u našoj košarci koji su u izjavama velika gospoda, a onda kada malo razgrnete stoje njihove ideje, što je ružno, to se valjda zove licemerje“, zaključio je tu temu Čović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *