Navaro kreće po trofej, prva prepreka Alonsova Mursija

Danas je na programu početak završnice Lige Šampiona koju organizuje FIBA. Pored meča Tenerife – Peristeri, od 21 čas počinje drugo polufinale, Mursija protiv Unikahe.

Dve španske ekipe sastaće se na završnom turniru, nakon što su uspešno preskočili sve prepreke, počev od grupne faze, preko četvrtfinala.

Ekipa Mursije je u grupi sa Tofašom, Tortonom i Igokeom, završila kao prvoplasirana, sa skorom 5-1. U četvrtfinalu protivnik im je bio nemački Ludvigzburg. Iako očekivano da pruže neki otpor, košarkaši Ludvigzburga su praktično rutinirani u dve utakmice i tako elimisani iz daljeg takmičenja.

Mursija je ekipa sa veoma poznatim sastavom, naravno kada su košarkaška imena u pitanju. Njihov sastav čine Hauard Sent-Ros, Dilan Enis, Rodions Kuruc, Arturs Kuruc, Džona Radebo, Marko Todorović… Celom ekipom sa klupe rukovodi Sito Alonso.

Kada je u pitanju efikasnost njihovog sastava, najefikasniji je Džona Radebo (14p, 3.8sk, 2.2as, 1.2ukr) sa prosečnim indeksom 16.8, a prati ga Marko Todorović (13.3p, 5.1sk, 1.1ukr) sa prosečnim indeksom 16.4

Ekipno, Mursija je peti najbolji napad takmičenja sa prosečnim 85 poena po meču, a deveta najbolja odbrana, sa prosečno dozvoljenih 73 poena po meču. Oni su takođe druga ekipa po procentu šuta iz igre (48,9%). Onaj podatak koji nam već pokazuje mogući problem, za Mursiju, je skok Mursije koji je tek 17. u celom takmičenju, dok je Unikaha na visokom drugom mestu!

Tim iz Malage je u izuzetnoj formi i igra sjajnu košarku. Ove sezone redom su pali Huventud, Baskonija, Real, Barsa, Valensija, i za vikend ponovo Baskonija. Trenutno se nalaze na vrhu tabele ACB lige, sa skorom 25-5 i koš razlikom +340! U takmičenju kojim se danas primarno bavimo, Unikaha je imala grupu sa Le Mansom, Peristerijem i Šombatelijem, gde su završili prvi sa skorom 4-2. U četvrtfinalu, protivnik im je bio grčki Promiteas, koji su uspešno eliminisali sa 2-0.

Za ekipu nastupa Kendrik Peri, Nihad Đedović, Dilan Osetkovski, Tajson Karter, Tajler Kalinoski, Augusto Lima, Vil Tomas, Melvim Edžam, David Kraviš… Ovom ekipom, sa klupe diriguje Ibon Navaro.

Najefikasniji igrač ekipe je Kendrik Peri (11.4p, 2.4sk, 4as) sa prosečnim indeksom korisnosti 13.

Unikaha je trinaesti najbolji napad takmičenja sa prosečnih 82.6 poena po meču, ali i šesta odbrana takmičenja sa prosečno 71.5 dozvoljenih poena. Tim iz Malage je najbolja odbrana lige kada su u pitanju dozvoljeni procenti šuta iz igre protivnika, prosečnih 42%. Takođe, oni su treća ekipa po broju asitencija po meču, prosečnih 20.6 asistencija, i kao što je već navedeno druga najbolja skakačka ekipa sa prosečnih 35.2 skokova po meču.

U međusobnim duelima ove sezone, Unikaha je na startu sezone prvo slavila u okviru španskog Superkupa (74:79), a zatim i u okviru ACB lige, sa ubedljivih +23 (65:88). Ono što je interesantno je da su se ove dve ekipe prethodne sezone sastale u četvrtfinalu Lige Šampiona, i tu je Unikaha rutinirala Mursiju, u oba odigrana duela.

Spektakl u Beogradskoj areni zakazan je za 21 čas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics