Mumbru: Ubili su nas trojkama

Ubedljivo je ekipa Valensija poražena na gostovanju ekipi Crvene zvezde. Nakon teškog poraza za španski tim, trener Aleks Mumbru izneo je svoje utiske o samom meču:

“Prva četvrtina je bila 50-50. U drugom periodu igre su se odmakli. Mi smo promašivali neke lake šuteve i nismo postizali poene. U drugom poluvremenu smo probali ali to nije bilo dovoljno. Imali smo šanse da se vratimo u utakmicu ali nismo uspeli. Ceo tima, a posebno Nemanja nas je “ubio” trojkama večeras, kada su promašivali šuteve vrlo lako su dolazili do ofanzivnih skokova. Nismo uspeli da pronađemo rešenje da ostanemo u igri večeras.”

Na konstataciju novinara da ni protivnik nije blistao, a da je opet ostvario ubedljivu pobedu:

“Ne. Imamo neke važne povrede, što nije opravdanje. Imali smo svoje šanse da se borimo za pobedu ali večeras nismo uspeli da odigramo bolje od ovoga.”

O svojoj energiji kraj terena večeras, dodao je: “Miran sam kada igramo dobro, ali kada treba, kao što je večeras bio slučaj, umem da budem energičan.”

Za kraj, dao je svoje mišljenje o tome gde će biti teže doći do plej-ofa, u Evroligi ili španskoj ligi.

“Obe lige su važne i teške. Sada u Evroligi jedna utakmica može uticati na nekoliko pozicija na tabeli”, rekao je Mumbru.

“Mnogo je utakmica do kraja. Dobijete dve-tri utakmice i blizu ste, izgubite dve i daleko ste. Morate ići dan po dan.”, rekao je Mumbru o šansama Zvezde da se nađe u borbi za doigravanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics