Mijatović: Pokušali smo da se vratimo ali je Aleksa pogodio neverovatne šuteve

Košarkaši Efesa doživeli su poraz u prepunoj Areni od Partizana, a trener gostiju Tomislav Mijatović je nakon meča izneo svoje prve utiske:

“Pre svega, čestitam i jednima i drugima rekao bih na neverovatnoj košarkaškoj borbi na oba kraja. Počevši od tribina, posle o borbi na parketu svi možemo biti zadovoljni. Naravno, mi smo manje srećni jer smo imali šanse i to mnogo propuštenih, igrali smo protiv Partizana, a ovde ne smete da imate ni najmanju miskomunikaciju na kraju zbog atmosfere na tribinama. Ne smete da pravite faulove na kraju, morate da održite koncentraciju, ali, ne treba oduzeti komplimente našoj ekipi na borbi, čestitam Partizanu naravno na pobedi i moramo nastaviti da se borimo i radimo na ovome i gledamo ka našem narednom protivniku.”

Usledila je i pomalo komična situacija kada ga je novinar pitao da li mogu na srpskom da pričaju.

“Kako ne, samo recite”, rekao je Mijatović uz osmeh.

“Ne poznajemo se baš, ja sam generalno životni optimista. Ne bavimo se ovim sportom zbog xy stvari već da pobedimo. Tako da, ja apsolutno verujem u naše igrače, mislim da ako gledate našu ekipu ne samo ove sezone, ali ako gledate ove godine, imali smo uspona i padova uzrokovanih raznim stvarima, povredama…”

Ono što mene veseli ne samo sa trenerske strane već i sa sportske, ne prestajemo da se borimo. Igrali smo protiv Partizana koji je sjajno vođen, ne moram da kažem to, momci nisu prestali. Naravno, da li može bolje? Mora. Da li moramo biti koncentrisaniji? Moramo. Da li moramo biti bolji u igri jedan na jedan, moramo. Ali dok se poslednja lopta podbacuje, mi nećemo odustati, to je sigurno.

Imao je reči hvale za navijače i atmosferu u hali:

“Nisam ja prva osoba koja će reći da je ovde jako lepo igrati, sa sportske strane motivacija je da obe ekipe pokažu maksimum, mislim da su obe ekipe pokazale to večeras, samo je Partizan to uradio sa nekoliko procenata više, ali to ne umanjuje borbu naše ekipe, ne umanjuje moj ponos na naše igrače. Ovakve utakmice ti daju za pravo da ideš dalje u borbu, da se nadaš pobedi negde gde je manje “košarkaškije nabijeno”, atmosfera je bilo sjajna, svima je bilo sjajno, ja bih voleo da je se sećam sa pobedom, ali uvek postoji druga utakmica, drugi dan, druga nedelja, moramo raditi na tome i zaslužiti to. Ja sam optimista, mi smo Efes i kao što Partizan ima ponos i želju za dokazivanjem i pobedama, tako imamo i mi jednu dinastiju koju branimo unazad par godina. To je obaveza da se svaku utakmicu dokazujete ponovo i to je naša obaveza i mi ćemo tako nastaviti da radimo.”

On je rekao i da se nadao do samog kraja.

“Gledajte… Kako se rezultat razvijao nigde niste mogli da kažete, bila je serija Partizana sa 6:0, a mi ubacujemo preko Klajburna, vraćamo se i Aleksa pogađa dva šuta, veoma teška. Čovek je postigao neverovatne šuteve i kapa dole, mi smo ga čuvali. Okej. Ali ni u jednom trenutku nisam, doduše zadnjih par sekundi sam bio svestan da je gotovo, pre toga nisam video to. Mi smo Efes, a ja sam optimista.”

Na kraju, upitan je i o eventualnom dovođenju novog trenera, ali on nije hteo to da komentariše.

“Da budem iskren, kad ste 14 godina u jednom klubu, taj klub je vaša kuća, a kad vas glava kuće pita i kaže da treba da uradite neku stvar ne pitate ništa, već radite. Ja verujem u onu korak po korak proceduru i fokusiran sam na sledeću utakmicu, tu je Samsun, pa Bajern, a to šta, kako, ovo je čast i ja to smatram kao čast koju moram maksimalno opravdati ne da dokažem nešto, ja ispunjavam obavezu kao čovek iz kluba koji pokušava na najbolji mogući način usmeriti ekipu u pozitivan ishod sezone, plej in, plej of… Ovo ostalo mi nije ni na kraj pameti, zvuči kao nekakva priča, ali nije mi ni na kraj pameti.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *