Mijailović ne očekuje pomoć Zvezde: Oni u Istanbulu igraju za sebe, ne za nas

Poznato je da je Partizanu potreban poraz Efesa uz pobedu protiv Valensije da bi ušao u play-in Evrolige. Sudbina je htela da o Partizanovom porazu odlučuje najveći rival, Crvena zvezda koja gostuje upravo Efesu. Partizanov predsednik je tu situaciju prokomentarisao na sledeći način:

Jeste ta situacija atraktivna za medije, ali realnost je ipak drugačija. Oni će tu utakmicu igrati za sebe, na kraju sezone u kojoj su najveći deo proveli u donjem delu tabele. Mislim da su pre svega okrenuti sebi i analizi sezone u kojoj su potpisali 13, 14 novih igrača i imali dva trenera… Efesu ta utakmica mnogo znači, Crvenoj zvezdi baš i ne, a i u poslednje vreme im je forma slabija nego na početku sezone. Stoga ne znam koliko je realno očekivati da budu konkurentni u Istanbulu. Kao što rekoh, oni će tu utakmicu igrati za sebe, ne za nas. Ne vidim da bih ikome za bilo kakav rezultat trebalo da se zahvaljujem. Sa druge strane, naša je obaveza prema navijačima i prema sebi da protiv Valensije odigramo na svom maksimumu i pobedimo“, rekao je Mijailović za “Informer”.

Najavio je potom prvi čovek kluba i analizu jer rezultati nisu u sklau sa očekivanim ove sezone u Evroligi.

Kad radite u sportu morate da nosite slavu i poraz na isti način, stalno to govorim! Jedan od dva sportska cilja za ovu sezonu je bio ulazak u top osam. Ostalo je još jedno kolo, iako smo svesni da nam izgledi nisu veliki i da ne zavisi sve od nas, hajde da sačekamo, pa da potom pričamo na tu temu!“, kazao je Mijailović.

Ostaje samo da se vidi da li će Zvezda zausta uspeti da napravi senzaciju i izbaci iz daljeg takmičenja Efes, ili će kao što se očekuje izabranici trenera Tomislava Mijatovića slaviti. Sve ovo pomno će pratiti u Humskoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics