Matijas Lesor: Kada sam video klince kako se grle, znao sam da Makabi gubi

Nakon što je za Mozzart Sport govorio Janis Papapetru, došao je red i na miljenika crno-bele porodice, Matijasa Lesora. Francuski centar je prvu utakmicu protiv svog bivšeg tima u Beogradu doživeo izuzetno emotivno. Iako večeras neće igrati pred beogradskom publikom, susret sa prijateljima i bivšim saigračima svakako će probuditi lepe uspomene i doneti posebnu emociju.

Lesor razgovor započinje ističući koliko mu znače Partizan i Grobari:

Biće zanimljivo i emotivno, ali ne kao što je bilo u Beogradu. Onaj dan nikada neću zaboraviti. Toliko ljubavi, poštovanja. Znaju svi u Partizanu šta osećam prema klubu, šta osećam prema navijačima. To je konekcija koje se ne može prekinuti” govori Francuz i priseća se poslednjeg susreta u Beogradu:

Čitav taj dan je nezaboravan. Prvo rođendan mog sina koji smo proslavili u Beogradu. Čitava ekipa se pojavila i već sam tada bio emotivan. Kasnije sam pokušao da se smirim, rekao sam sebi da ne treba ništa da očekujem. Da budem fokusiran na utakmicu, ali onda se dogodio taj momenat sa publikom, onda i poklon. Evo dok pričamo, megafon je ispred mene i odmah sam se naježio. To je simbol moje konekcije sa navijačima“.

foto: Partizan Mozzart Bet/Emilija Jovanović

Baš sam sa Janijem (Joanis Papapetru) pričao, obojica smo gledali duel sa Makabijem. Neverovatno je koliko su mečeva ove sezone uspeli da pobede posle preokreta. Stvarno fascinantno. Tako je bilo i protiv Panatinaikosa. Sećam se razgovora sa saigračima. Rekao sam im, igramo dobro, hala nije eksplodirala, ne smemo da im dozvolimo da razbude publiku jer smo onda gotovi. Tačno se to dogodilo. Kevin je uspeo da raspali sve i videli smo šta je to značilo. Isto se desilo i Makabiju, kada sam video snimak ona dva klinca kako skaču i grle se znao sam da Makabi gubi. Jednostavno to je ta emocija koja budi igrače Partizana i daje im specijalnu snagu” odgovara Matijas na pitanje da li prati utakmice Partizana i jasno stavlja do znanja da crno-bele poznaje “u dušu”.

Dalje nastavlja o Panatinaikosu. Govoreći o saigračima, pokazuje koliko veruje u svoju ekipu:

Igramo dobro, tačnije idemo u pravom smeru. Imamo dobru ekipu, sa mnogo talenta. Došao nam je Kendrik Nan koji je doneo zaista puno toga pozitivnog. Još uvek se navikavamo jedni na druge, ali definitivno mislim da imamo kvalitet i da radom možemo da uradimo puno toga lepog“.

Za kraj razgovora, ističe kako je u Panatinaikos došao kao afirmisan igrač, za šta zasluge idu Partizanu i Željku Obradoviću:

Kada sam došao kod Željka morao sam da se borim za svaki sekund, a to sam isključivo radio odbranom. Svaki minut koji sam dobio kod trenera Obradovića sam dobio zbog zalaganja u odbrani. Naravno ja sam i dalje isti igrač i volim da igram odbranu, ali u Panatinaikos sam došao sa izgrađenim statusom i imenom. Sve sam to uspeo u Partizanu i to nikada neću zaboraviti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *