Makabi napušta bitan šraf, Istanbul je sledeća destinacija

Kako navodi klub iz Tel Aviva, Bonzi Kolson je napustio redove “Ponosa Izraela”. Nakon dve fantastične sezone u timu, odluka je doneta da igrač dogodine ne bude u sastavu. Karijeru će nastaviti u ekipi Fenerbahčea kako je klub objavio na svom zvaničnom profilu.

Kolson je koledž košarku igrao na Notr Damu od 2014. do 2018. Potom je kao i svi, izašao na draft na kom nije izabran, ali se pridružio NBA ligi. Prvi angažman bio je Klivlend, potom Milvoki Baksi naredne sezone. Prvi ugovor u Evropi imao je u Darušafaki, da bi se sledeće godine preselio u Strazbur. U dresu Darušafake prvi put smo se susreli sa Bonzijem. Navijači Partizana imali su priliku da se upoznaju sa ovim košarkašem u dva meča Evrokupa.

Igrački uticajan postao je poprilično u Strazburu gde je bio MVP Lige Šampiona. Nakon ovog uspeha seli se u Pinar Karšijaku gde je takođe proveo jednu sezonu kako je do sada bio trend u njegovoj karijeri.

Godine 2022. potpisuje za remontirani tim Makabija, i zajedno sa Braunom i Boldvinom dostiže dva puta plej-of Evrolige uz dve titule prvaka Izraela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics