Kem Birč novi košarkaš Đirone!

Kanadski košarkaš, koji je prethodnog leta bio na meti večitih rivala, potpisao je ugovor za klub koji je bio pravi hit na početku sezone u španskom prvenstvu.

Kem Birč, u prethodnih sedam sezona nastupao je u NBA ligi za timove Orlando Medžik i Toronto Reptors. Pred početak ove sezone postao je član San Antonio Sparsa ali nije dobio priliku te je počeo da traži angažman van granica SAD-a. U svojoj NBA karijeri prosečno je beležio oko pet poena i četiri skoka po meču za 17 minuta na parketu.

Inače, ovo neće biti prvi put da Kanađanin igra u Evropi. Nakon završenog koledža, otisnuo se put Turske gde je nastupao za Ušak Sportif u sezoni 2015-16. Odlične partije preporučile su ga ekipi Olimpijakosa za koju je potpisao i u Evroligi, pod trenerskom palicom Janisa Sferopulosa, beležio oko sedam poena i pet skokova za 18 minuta na terenu. Tim dobrim partijama uspeo je da obezbedi sebi ulazak u najjaču ligu na svetu.

Đirona, klub čiji je osnivač i predsednik bivši NBA košarkaš Mark Gasol, dovela je veliko pojačanje na poziciji “četvorke” u borbi za opstanak u ligi. Podsetimo, Đirona se trenutno nalazi na 13. poziciji u španskom prvenstvu sa samo dve pobede više od Breogana koji je prvi ispod crte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *