Jović: Mnogo radim na sebi jer hoću da igram

Nikola Jović, mladi reprezentativac Srbije i košarkaš Majami Hita govorio je za američki “Sun” nakon sjajnih utakmica protiv Milvoki Baksa i Filadelfija 76ersa, u kojima se našao u startnoj postavi.

Njegova NBA karijera ide često od sjaja do očaja, nekad ne igra, nekad je u startnoj petorci, čak ga vidimo sa vremena na vreme i u Razvojnoj ligi.

“Ludo je to, što ili sam starter ili ne igram uopšte. Sve mi se sviđa. Moram da učim i moram da budem spreman kada mi se ukaže prilika. Naporno radim kao i uvek. Verujem da svi vide napredak. Hoću da igram. Igranje je najvažnije, ali osećam da će sve uspeti sve dok oni veruju u mene i ja verujem u njih.”

To što ne igra, ne znači i da odmara.

Mnogo radim, posebno poslednjih mesec dana, poslednja dva ili tri meseca. Pre svakog šuterskog, pre svakog običnog treninga, ja sam u sali vežbam. Ne postoji dan odmora za mene. Kada ostali imaju dan pauze, ja treniram

Često trenira i posle utakmice.

“Posle utakmice odlazim na pomoćni teren i odradim šuterski trening. Uvek želim da primenim nešto na treningu. Moj posao je da se poboljšam i pokažem svima da mogu da igram.”

Kaže i da vidi svoj napredak, kao i da je spreman da igra češće.

Naučio sam da sam osetno bolji nego što sam bio. Naučio sam da mogu da igram ovde i da sam spreman da igram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics