Ivanović: “Važna pobeda, imali smo sreće”

Nakon vođstva celim tokom meča i umalo prokockane pobede protiv Crvene zvezde, košarkaši Baskonije su ipak zadržali prisebnost pred sam kraj utakmice i ostvarili pobedu. Trener domaćeg tima Duško Ivanović je nakon meča izneo svoje utiske:

“Važna pobeda, mislim, u ovom meču. I mi i Crvena zvezda smo pokazali da imamo kvalitet. Pokazali smo kvalitet u prvom poluvremenu, gde smo igrali dobru odbranu. Imali smo strpljenja u napada. A u drugom poluvremenu, Crvena zvezda je bila bolja, dominirala je u napadačkoj igri. Ima mnogo kvaliteta u napadu, ali mislim da smo na kraju, posebno s ovom serijom, nakon što je Crvena zvezda stekla jedan poen prednosti, imali su dobru igru, ali smo uspeli da nakon toga ponovo dođemo do prednosti od 10 poena. Moramo da igramo bolje, šut Giedraitisa je mogao da uđe, bilo je 50-50, imali smo sreće i pobedili.”

O samom kraju meča trener Ivanović je dodao:

“Hteo sam reći da je napad trajao oko 3 ili 4 sekunde i na kraju su postigli trojku. A naročito mislim da u trećoj četvrtini nismo imali strpljenja. Nismo napadali inteligentno njihovu odbranu kada su igrali agresivno. Mislim da je to bio naš problem. Na kraju, ovi momci pokazuju da ako veruju, ako se bore i ako imaju strpljenja, možemo igrati protiv svih. Na kraju možete pobediti, možete izgubiti, ali uvek ćemo biti tu, što je najvažnije. Možemo razgovarati o mnogo stvari u vezi sa utakmicom, ali na kraju se sve rešilo. Ekipa većinski uspeva da izvuče utakmice na kraju. Mnogo utakmica u Evroligi će se igrati na jednu loptu. Otprilike, svi igraju veoma dobro, svi imaju dobre timove i svi mogu pobediti sve. Važno je stići do ovog poslednjeg trenutka i znati ga odigrati. Trebalo je da večeras napravimo faul nad Rokasom kada je ubacio. Želeli smo, ali nismo to učinili. To je moglo biti veoma… Na kraju smo pobedili, ali morali smo napraviti faul pre nego što su oni postigli trojku i izjednačili.”

Učinak Baskonije je sjajan u Evroligi od njegovog dolaska.

“Pa, veoma sam zadovoljan svojim igračima. Iskreno, bore se, koncentrisani su, žele pobedu i sve što smo do sada planirali nam je poslužilo. Kao što sam već rekao, trener ne može postići koš ni braniti. To rade igrači, oni pobeđuju utakmice. Trener može samo izgubiti, a ne pobediti.”, rekao je trener domaćih.

Upitan da prokomentariše suđenje, Duško Ivanović je kratko odgovorio: “Nećemo komentarisati suđenje. Izvinjavam se, ne komentarišem suđenje.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics