Gudurić: Nadam se da ću biti u poziciji da uzmem taj šut opet

Reprezentativac Srbije, Marko Gudurić, imao je intervju sa Sport Klubom pred utakmicu sa Finskom, gde se pored same utakmice dotakao i njegovog šuta u poslednjim trenucima utakmice finala Svetskog prvenstva.

“Mnogo je lepo videti sve momke koji su bili u Manili, a i one koji nisu, mi smo svi drugari i poznajemo se veoma dobro. Atmosfera je baš lepa. Najveća je čast igrati za Srbiju” – počeo je Gudurić.

Ovo nije prvi put da reprezentacije Srbije i Finske igraju jedna protiv druge, a Gudurić se nada dobroj poseti sutra:

„Poznajemo ih dobro, ali poznaju i oni nas. Super je što igramo kući i nadam se da će Pionir biti što puniji“ – rekao je bek Fenerbahčea, pa je izneo i svoja očekivanja za ove kvalifikacije, a uz to se podsetio i prošlog Evropskog prvenstva: – „Mislim da imamo dobre šanse da se plasiramo, što svi želimo, i da donesemo medalju i sa Evropskog prvenstva gde smo na prošlom da kažem jednu utakmicu lošije odigrali i izgubili tu šansu“.

Pričao je Gudurić i o, možemo reći sada već čuvenom promašaju protiv Nemačke u finalu Svetskog prvenstva:

„Ja sam taj šut mnogo puta promašio u karijeri, a mnogo puta sam ga i dao. I za Srbiju i za klub. Ljudi zaboravljaju neke utakmice, ali to će uvek tako biti, naravno da je meni i mojoj porodici bilo najteže u tom trenutku, ali idemo dalje… I da sam ubacio taj šut možda ne bismo pobedili jer to nije bio šut za pobedu, a sutradan bih opet morao da se vratim u Srbiju i odem na trening. Samo se nadam da ćemo ponovo biti u poziciji da igramo finale i da ću ja biti u poziciji da uzmem taj šut opet“.

Reprezentacija Srbije dočekuje Finsku u petak u 20 časova u Hali “Aleksandar Nikolić”. Prošli susret ove dve reprezentacije završio se ubedljivom pobedom Srbije 100:70, a Gudurić je na tom meču ubacio 11 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *