Geršon: Neki igrači Panatinaikosa ne žele Atamana na klupi

Mnogo bure u košarkaškoj javnosti podigla je serija između Makabija i Panatenaikosa, u prvom planu pored vlasnika zelenih Janakopulasa našao se i Ergin Ataman. Zanimljivo viđenje na trenutnu situaciju imao je Pini Geršon, ime koje je u jednom periodu predstavljalo sinonim za Makabi.

“Ataman više priča nego što trenira. Razumem pritisak koji ima, ali ga vidim bliže Turskoj sledeće godine nego Grčkoj. Ne želim da se mešam u politiku jer je to besmisleno.”

“On i Janakopulos smislili su priču da bi vršili pritisak na sudije, ali ponašanje Panatinaikosa u poslednjih nekoliko godina ne ide na njihovu stranu u Evroligi. Neki igrači Panatinaikosa ne žele ga kao trenera. Sedeo je na klupi u trećoj utakmici, što šalje lošu poruku igračima. Trener bi uvek trebalo da bude aktivan da bi igrači osećali da je prisutan”, nastavio je Geršon .

Kada je reč o samom terenu, Geršon smatra da je Makabi kvalitetniji rival.

“Makabi je bolji tim sa Boldvinom, ali su dokazali protiv Panathinaikosa da su superiorni čak i bez njega. Ako se Boldvin vrati za četvrtu utakmicu, to će biti ogroman podstrek za Makabi. Psihološki podstrek za tim čak i ako ne postižu mnogo poena. Osetiće da mogu pobediti pod svim okolnostima”.

Video sam igrača vrednog 3.5 miliona evra bez ikakvog samopouzdanja. Sloukas ima dosta iskustva, ali je izgubio samopouzdanje”, zaključio je Gershon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *