FloutRate – Naneli za 10, a Ponjitka?

Partizan 89:85 Monako

Mateuš PonjitkaMlak, neubedljiv, inferioran na obe strane… Poljak je u ovom meču bio prosto – beskoristan. Za svega 5 minuta na parketu, napravio je samo jedan faul dok su sve ostale kolone bile – 0. Čašćavao je prisustvom i u napadu, ali i u odbrani.
FloutRate 1/10

Tristan VukčevićČini se da je Tristan sve bolji. Vidimo sve veće zalaganje kod njega i mnogo veću energiju u odbrani, koja je rezultovala da na ovom meču uhvati 4 defanzivna skoka, ali i odigra neke dobre odbrane poput one kada je “zaključao” Majk Džejmsa. Uspeo je da postigne 2 poena, oba sa bacanja i promašio je jednu otvorenu poziciju za tri poena. Za sveukupno, nešto malo manje od 8 minuta odigrao je sasvim solidnu rolu.
FloutRate 4/10

Balša KoprivicaVerovatno neplaniran ulazak mladog Koprivice koji je upisao čak 6 minuta, a sve zbog problema sa faulovima Kabokla i Smailagića (plus odsustvo Kaminskog) ovaj momak je dobio svoju šansu i odradio je “tiho”. Upisao je 2 skoka i jednu asistenciju iz sjajne akcije za trojku Ledeja i njegov posao je “odrađen”. Tokom njegovog boravka na parketu +/- bio je +2.
FloutRate 3/10

Aleksa AvramovićOčigledno se još uvek nije partizanov “Zoro” privikao na svoju masku i ima ogromne probleme da pronađe ritam. Proveo je neefikasnih 8 minuta na parketu tokom kojih je šutirao 1/3 iz igre, podelio 1 asistenciju i imao 1 faul. Nije mogao da defanzivno isprati bekove Monaka, a prilično je trpela i organizacija napada Partizana kada je on imao loptu.
FloutRate 2/10

Danilo AnđušićNije htelo Danila. Otvorio je utakmicu promašajem za 3 poena, zatim je fauliran od strane Majk Džejmsa koji je dodatno dobio i tehničku, a Danilo je realizovao oba bacanja. U odbrani je imao svoje trenutke, a najupečatljiviji je iznuđen faul u napadu. Pri rezultatu 63:55, u kontri 3 na 1, Panter se odlučio za Danila u gornjem ćošku koji je odlično fintirao, ali nažalost po crno-bele taj šut nije ušao.
FloutRate 3/10

Bruno KabokloPartizanov “div” u reketu večeras je i pored skraćene minutaže zbog faulova, bio najbolji igrač koji je kontrolisao ceo meč kada je na parketu. Za “samo” 18 minuta na meču, Bruno je upisao 13 poena (5/5 iz igre) i uhvatio 6 skokova (4 u napadu), ali priliku za nešto više nije imao, jer je meč završio sa čak 5 faulova. Njegov +/- kao i obično bio je odličan, +16.
FloutRate 8/10

Zek Ledej Ne može još uvek crno-bela uzdanica da nađe svoj pravi ritam i počne sa dobrim partijama. Činilo se posle Panatinaikosa da se vratio “pravi” Zek, ipak večeras nije bio u svom najboljem svetlu. Naspram sebe imao je izvrsnog Džon Brauna, koji je bukvalno defanzivna “zver”, neumorna mašina koja ti ne da mira. Samo 3 poena, loši procenti iz igre (1/5), 5 skokova, 1 asistencija i 4 faula obeležili su gotovo 37 minuta igre Zeka Ledeja, koji je i povrh svega bio neizostavan šraf u pobedi Partizana.
FloutRate 4/10

Kevin Panter Kapiten je ponovo zasijao i “sručio” se na Monako. Otvorio je utakmicu izuzetno dobro, 5 vezanih poena, ali i onda vezani promašaji izbacili su Pantera iz ritma do drugog poluvremena kada je “zasijao”. Trojka uz faul sredinom treće deonice pokrenula je Partizan i bila je “inicijalna kapisla” da Partizan može da dobije ovaj meč. U četvrtoj deonici, kapiten crno-belih bio je veoma siguran sa penala, dok je postigao veoma važnu dvojku pred sam kraj regularnog dela. U produžetku Panter je uzeo loptu u svoje ruke i sa 7 vezanih poena vratio Partizanu prednost i doneo plus velikih plus 4 u produžetku. Meč je završio sa 25 poena (7/17) , 3 skoka, 4 asistencije uz indeks korisnosti 22 i +/- +10 za odigranih 39 minuta.
FloutRate 8/10

Pi Džej Doužer Izgubio je Partizan Dante Eksuma, ali je zato dobio Doužera! Amerikanac pruža sve bolje partije i sve više dobija na značaju, praktično postaje jedan od lidera tima i igrač od kog mnogo zavisi. Da veruje u sebe i svoje mogućnosti pokazalo se u produžetku, kada je pri rezultatu 82:83 uzeo loptu i iz igre “1 na 1” uzeo svoju prepoznatljivu poludistancu i pogodio. Za 37 minuta, 15 poena (6/8), 5 skokova, 7 asistencija, i na sve to sjajna odbrana rezultovalo je pobedom Partizana i Doužerovim indeksom 23.
FloutRate 9/10

Džejms Naneli “Crni strelac” nastavlja da pokazuje da su godine “samo” broj. Nosio je Naneli ekipu Partizana, uspevao da pogodi kada niko nije, pogotovo u šutu za 3 poena, uz to bio je perfektan sa linije penala u prelomnim momentima, 4/4. Najviše minuta na parketu, čak 40 minuta i komentar posle svega – “nisam umoran” – pokazuju kakvog ratnika ima Partizan. Meč je završio sa 23 poena, 5 skokova i 2 asistencije i na sve to je poneo epitet igrača utakmice sa ukupnim indeksom 25. Čista desetka.
FloutRate 10/10

Željko Obradović Teška utakmica za vođenje, mnogo prilagođavanja u toku meča, sigurno su otežali posao, pa čak i stručnjaku kakav je Željko. Imao je Partizan problem u reketu, pre svega odsustvom Kaminskog, ali i zbog faulova Kabokla. Uspeo je defanzivni skok da se konsoliduje u drugom poluvremenu, pa je odnos skokova na kraju bio nerešen. Osećaj za izmene i minute je danas bio dobar i izvukao je Željko maksimum iz igrača koje je “išlo” danas. Takođe Partizan je morao ovaj meč mnogo ranije da zatvori, kako u regularnom delu, tako i u produžetku. Još jedna potencijalna zamerka je poslednji napad Monaka u regularnom delu, kada nije pravljen faul na 5 sekundi do kraja, doduše nismo sigurni da li je krivica trenera ili igrača.
FloutRate 8/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *