Džikić: Ne tražim alibi, to nije moj stil

Košarkaška reprezentacija Gruzije poražena je večeras od reprezentacije Srbije, rezultatom 63:76. Svoj komentar povodom utakmice dao je selektor Gruzije, Aleksandar Džikić, na konferenciji za medije.

Prvenstveno hvala što ste došli. Počeću isto kao Beka, hvala što si ostao za ovaj “prozor”. Nismo mu pomogli dovoljno da ova utakmica bude “još veća” i na kraju smo izgubili. Pre nego što počnem da pričam o igri, hvala klubovima i savezu što su dopustili igračima da ranije dođu i daju mi šansu da se upoznam sa njima. Naravno razumete da je ovo novi tim, u poređenju sa nekim drugim i to je to što se tiče toga, zato što ne želim da bilo ko od vas misli da tražim alibi, to nije moj stil.“, izjavio je Aleksandar Džikić i potom prešao na utakmicu.

Imali smo dobre momente, ali smo imali i ozbiljne momente gde je mnogo igrača gubilo fokus, što mi se nije svidalo. Želja je, kao što sam i rekao tu, ali to nije dovoljno ako želite da pobedite bolje ekipe od sebe i jasno je da je Srbija bolja od nas. Nismo otvorili kvalifikacije na način koji smo planirali… Neko je rekao u hodniku – “Da smo na ovaj način igrali protiv Danske, bla! bla! bla!” – bio sam u “fazonu” (odmah rukom) “Zaboravi, nije se desilo”. Sada smo na 0-2, ali nećemo se predati, ja se sigurno neću predati dao odemo na EuroBasket.”, izjavio je Džikić.

Na pitanje šta je razlog pada koncentracije, da li je iskustvo, navijači…

“Sve što želite da kažem je u vašem pitanju, sve to izmešano. Iskustvo, pritisak, navijači, momenat, protivnik, nedostatak kvaliteta… Sve kada to pomešate, to je. Nije lako da pratite instrukcije u utakmicama visokog intenziteta, ali neki momci kojima zaista verujem, nisu se pokazali na način koji sam želeo, nije da ja to želim, trebaju nam. Neću pominjati imena, samo kažem da me ne pitate.”, odgovorio je Džikić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *