Dobre vesti za Partizan i Zvezdu, potencijalne licence?

Na “TV Nova” u jutarnjim časovima na svom gostovanju, Dejan Bodiroga predsednik Evrolige, pričao je o strukturi takmičenja. Naime, između ostalog naveo je i pitanje licenci za klubove iz Srbije, i po njegovom izlaganju se čini da su blizu.

Oba kluba su imala uspešniju prošlu sezonu nego ovu. Što se tiče atmosfere u Beogradu i samih utakmica, to je nešto što prepoznaju svi u Evropi. Mislim da i Zvezda i Partizan, što se tiče budućnosti u Evropi, imaju budućnost na neki duži period.

Bodiroga o večitima.

Specijalna pozivnica će da bude dodeljena u narednih mesec dana. Srbija i ceo region su veoma važni, oba kluba (Partizan i Zvezda) imaju veliku šansu da zaigraju u Evroligi. Mislim da će promena sistema da bude kada Evroliga bude donela strategiju za period od 10 ili 20 godina i mislim da ćemo već tokom sledeće sezone da donesemo odluku da damo klubovima licence na tri do pet godina.

O tome kada i kako će se deliti “wild card”.

Evroliga je zasnovana na principu da ima 13 akcionara koji imaju višegodišnje licence koje ističu 2026. godine i svi su voljni da produže licence. Sve se gleda, ulaznice, gledanost, koliko je jedna zemlja važan market za Evroligu

Detalje je izneo popularni “Bodi”.

Takođe, svetski šampion iz Atine i Indianapolisa kao i trostruki šampion Evrolige, pričao je o strukturi takmičenja. Govori se o potencijalnom planu i strategiji elitnog takmičenja i da kada je čelnici budu doneli, biće govora i o višegodišnjim licencama. Večiti u ovom odgovoru vide svoju šansu da imaju obezbeđeno mesto među najboljima što otvara put za “zatvaranje” Evrolige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics