Čović: Ponjitka jedva čekao da dođe kod nas, Ivanoviću rečeno za dolazak Teodosića

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović govorio je o brojnim temama u podkastu Luka i Kuzma, a između ostalog o nekim nesuđenim pojačanjima, Teodosiću, a ponajviše o Šabazu Nejpriu.

Čović je objasnio i koliko je zarađivao bivši plejmejker crveno-belih, koji je razočarao i na polusezoni prešao u Olimpiju iz Milana.

,,Sa Šabazom je potpisan ugovor u vrednosti od dva miliona i 100 hiljada dolara. Isplatili smo mu tri plate, dok četvrtu i petu dajemo u pet rata. Sve to ukupno dolazi do milion i 50 hiljada dolara. Istu toliku cifru će isplatiti i Milano, samo što je lukavi Ettore Messina dao izjavu kakvu je dao, pa se Srbin glođe”, rekao je Čović.

Imao je podršku Napier i od saigrača, prema rečima prvog čoveka Crvene zvezde.

,,Miloš Teodosić i Nemanja Nedović su ga potpuno prihvatili, pomagali mu. Bilo je vrlo malo pomaka, skoro nikakvog kod njega. Imao je samo jedan razgovor sa mnom, a sa trenerima je pričao i uvek isticao da se trudi i da će se uklopiti. Najavljivao je da će biti bolji, ali nikako nije postajao bolji.”

Čović o selekciji i Ponjitki

Bilo je reči o gorućoj temi, koja konstantno prati sezonu – ko je selektirao pojačanja?

,,Trener je na kraju taj koji bira. Kada je dolazio u Crvenu zvezdu, Dušku Ivanoviću je rečeno da je Miloš Teodosić opcija za narednu sezone. Da je rekao ne mora, bilo bi ne mora. Nemanja Bjelica je naravno izbor Duška Ivanovića, koji je birao Bjelicu, a nije birao onog iz Baskonije… Chimu Monekea. Pa je izabrao Mikea Tobeja, a nije Brandona Davisa.”

Bek Partizana Mateuš Ponjitka govorio je još ranije da je bilo pregovora sa najvećim rivalom “Parnog valjka”, što je Čović potvrdio.

,,Ivanović je prvi pričao sa Ponitkom. Sve je dogovorio sa njim osim finansijskih elemenata. Onda se dogodilo to da nekoliko dana nije mogao da stupi u kontakt sa njim. Desilo se to da je otišao u Partizan iako je pričao da jedva čeka da dođe kod nas i igra za Ivanovića. Verovatno je isto to pričao i treneru Partizana”, zaključio je Čović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics