Čan:”Ne možete dobiti utakmice bez agresije na skoku”

Crvena zvezda je u rezultatski neizvesnoj utakmici pobedila Anadolu Efes rezultatom 97:83. Trener gostujućeg tima Erdem Čan je nakon meča istakao kako njegova ekipa ne sme da dopušta preveliku razilku u skokovima protivniku inače ne može da se nada pobedama.

Za početak je izneo svoje utiske o samom meču:
“Odbrana u trećoj i četvrtoj četvrtini je prelomila utakmicu. Prestali smo da igramo vertikalno i lopta je išla više u stranu. To je jedan od problema sa kojima smo se suočili. Moramo to da promenimo. To je napravilo razliku u meču.”

Na pitanje o tome kakav je tim Crvena zvezda i kakav je igrač Nemanja Nedović, Erdem Čan je dodao:
“Pre svega, očigledno je. Imali smo problem sa skokom. Ofanzivno nismo bili agresivni. Odnos skokova je 43-26 u korist Crvene zvezde. Ne možete imati rezultat, posebno pred ovih 19.000 navijača. Nedović je odličan igrač i pokazao je sjajan učinak. Sve utakmice su jako bitne, posebno one kod kuće. Mi nismo mogli da odgovorimo na odbranu Zvezde. Svi su u Evroligi blizu jedni drugima. Dobra su ekipa, a svi timovi su izjednačeni ove sezone.”

O ambicijama u Evroligi:
“Naš tim ima iste ambicije. Sve ćemo videti na kraju sezone. Svaka utakmica je bitna. Ima uspona i padova. Bitno je da fizički budemo spremni onda kada to bude potrebno. Kada je reč o predviđanjima, sada je rano. Mnogi timovi su tu negde. Sve se brzo promeni u Evroligi.

Za kraj, iskoristio je priliku da se zahvali na velikom broju novinara na pres konferenciji.

“Hvala svima koji ste došli ovde. Vidim mnogo novinara ovde, a sve to pokazuje košarkašku kulturu u vašoj zemlji. To pokazuje na kom nivou je košarka kod vas.”, izjavio je trener gostiju, Erdem Čan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *