Bivši Zvezdin igrač na ledu u Kaunasu

Andrea Trinkijeri je stigao u ekipu iz Kaunasa početkom godine i započeo novi projekat na klupi Žalgirisa. Ekipa iz Kaunasa igra po princpipu toplo-hladno, a poslednji duel u Evroligi prošao je veoma loše za Litvance. Barselona je u Blaugrani ubedljivo savladala Žalgiris, a Trinkijeri je bio prilično razočaran stavom svojih igrača.

“Možemo da budemo dobri, možemo da budemo loši, ali ne možemo da odustanemo od terena. U najgoroj noći, kada ništa ne funkcioniše, moramo da ostanemo zajedno i završimo posao. Ovo dugujemo sebi, dugujemo ovo organizaciju i navijače“, Trinkijeri je zvučao odlučno u svojoj rešenosti da izgradi mentalno izdržljiv tim”, rekao je Trinkijeri.

Da upire prstom u igrače, nije želeo.

“Nikada neću otkriti nijednog od svojih igrača, tako da nema imena. Odustali smo kao tim, i moram da podstačem svoje igrače da imaju više samopouzdanja i da ne budu depresivni kada stvari krenu u lošem pravcu”.

Sa druge strane, poklonio se Barseloni koja odigrala zaista odličnu utakmicu.

„Bili smo spori, mekani psihički i fizički, trudili smo se… Ali bio je i drugi protivnik koji igra dobro, a večeras je Parker odigrao odličnu utakmicu“.

Ostin Holins je potpisao kratkoročan ugovor sa Žalgirisom, koji uskoro ističe. Postavlja se pitanje – da li ostaje?

“Moramo da razgovaramo o tome. Moram da kažem da je on sjajno ljudsko biće, najbolji saigrač kojeg možete da nađete. On pomaže treneru, pomaže saigračima… Šta god da se desi, veoma sam zahvalan na načinu na koji radi svoj posao kao profesionalac.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *