Bertans rekao agentu da želi minute: Da li je povratak u Evropu opcija?

Letonski košarkaš je trenutno idalje član Šarlot Hornetsa, ali je u intervjuu za “Latvian Radio program Piespēle”, otkrio kako sve više razmišlja o povratku u Evropu, s obzirom da nema nameru da sedi na klupi.

„U celini ocenjujem to sa znakom plus (sezona u Šarlotu). Upravo zbog poslednja dva meseca. Uspeo sam da igram dobro i da uđem u tako dobar, hladan ritam. Bio je to pozitivan osećaj, jer posle sedenja na klupi cele sezone počinjete da se pitate da li nešto treba da se menja, da li da počnemo da gledamo ka Evropi.“

Na preciznije pitanje, da li to podrazumeva da postoje šanse da se vrati u Evropu, odgovorio je:

„Sve zavisi od Šarlota. Onda moramo da vidimo kakvo će interesovanje biti drugih [NBA] timova. Jasno je da neću sedeti na klupi, rekao sam to agentu.”

Sa druge strane, jasno je da Bertans ima nameru da ostane u najjačoj ligi sveta, posebno što smatra da je zadobio poverenje i stekao konekciju sa članovima Hornetsa, ipak, ne isključuje mogućnost povratka u Evropu i sve više razmišlja o tome, jer želi da igra. Možda je manje realno da ga gledamo sledeće, ali za dve sezone bi vrlo lako mogli da gledamo letonskog košarkaša, ponovo na starom kontinentu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics