Barcokas: Napadaju me mesecima, Janakopulos: Ti si lažov

Rivalstvo Olimpijakosa i Panatinaikosa najintenzivnije je suparništvo u svetu košarke. Sa godinama, netrepljivost je rasla, a dva su kluba postali simboli, ne samo različite sportske opredeljenosti, već i razlika u društvu, načinu života, kulturi i politici.

Rivalitet traje od početka 20. veka, odnosno od samog osnivanja klubova. Sa jedne strane, nalazio se “narodni” klub, onaj koji je podržavala radnička klasa – Panatinaikos. Dok je Olimpijakos smatran “državnim”, koji je uživao podršku najviše klase društva. Iako je prošlo više od 100 godina, animozitet ne samo da je rastao, već se čini da je, ovih meseci, dosegao svoj maksimum.

Varničilo je na svim odigranim derbijima u tekućoj sezoni. Panatinaikos se u stilu vratio na veliku scenu Evrolige i (ponovo) postao konkurentan u borbi za trofej, što je rezultiralo pojačavanjem intenziteta suparništva. Situacija je kulminirala na poslednjem derbiju, kada su u raspravu ušli trener crveno-belih Jorgos Barcokas i predsednik zelenih, Dimitris Janakopulos.

Nakon rasprave po završetku utakmice, Janakopulos se oglasio na društvenim mrežama. Predsednik Panatinaikosa je, između ostalog, poručio Barcokasu da će ga “poslati nazad na parking” – aludirajući na situaciju iz 2014. godine, kada su navijači, nakon poraza u Kupu, dočekali Barcokasa na parkingu i zahtevali da napusti klub.

Uzvratili su saopštenjem iz crveno-belog tabora, a potom se oglasio i sam Barcokas:

“Moj posao nije da se svađam sa predsednicima, ne mogu to da radim. Moj posao je da se suprotstavljam drugim trenerima. Želim da iskoristim ovu priliku da uputim saučešće Erginu Atamanu zbog smrti njegovog oca”.

“Ako me predsednik Panatinaikosa napada mesecima unazad, na sve moguće načine, nije moj posao da se suočavam s tim. Nemam društvene mreže, niti svoje medije kao on. Mogu razgovarati sa medijima ali to sada ne želim. Kada su napadi ovako lični, to može biti za mene čast. Oni žele da napustim Olimpijakos, što znači da sigurno radim dobar posao” istakao je iskusni stručnjak.

Nije se dugo čekalo na odgovor iz redova protivnika:

“Ti si lažov. Izvan svega ostalog si i lažov, zar ne? Da li sam imao posla s tobom? O kojim sumjivim ljudima iz “podzemlja” si pričao? Na koga si mislio? Reci mi. Uvek sam isticao koliko cenim tvoj rad. No, ti si počeo da pričao o sumnjivim ljudima koji rade u pozemlju, misleći na mene. Ja nisam započeo ništa.Samo želim, kada krenu ovakve stvari, da odgovorim na pravi način” napisao je Dimitris Janakopulos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics