Partizan kreće u odbranu šampionskog naslova

Na mestu na kojem je ove sezone već pretrpeo poraz od ovog rivala, šampion Jadrana kreće u pohod na svoju osmu šampionsku titulu.

Partizan se tokom cele sezone mučio u ABA ligi. Protivnici koji su, realno, kvalitetom mnogo ispod njih, redovno su uzimali skalp Crno-belima. Jedan od njih bila je i Igokea, koja je baš u Beogradskoj areni košem Stefana Mudija uspela da savlada Partizan. Iako su u jednom trenutku i drugo ili treće mesto došle u pitanje za Partizan, igrači su se trgli i zatvorili regularni deo sezone serijom pobeda za sigurno drugo mesto pred doigravanje.

Ova Igokea, ipak, nije onaj tim koji je učinio taj poduhvat. U međuvremenu ekipu je napustilo pregršt igrača, od kojih su među najbitnijima Edin Atić, Zoran Nikolić, Nemanja Gordić i Nikola Tanasković, kao i ranije pomenuti Stefan Mudi. U poslednjem susretu ova dva tima, koji možda bolje oslikava realno stanje, Partizan je u Laktašima došao do ubedljive pobede rezultatom 52:98.

“Imali smo par dana da pripremimo seriju protiv Igokee. Nama je u ovom trenutku najvažnije da razmišljamo samo o njima. Znamo kako izgleda plej-of, da je motivacija timova i igrača na drugom nivou. Moramo da podignemo maksimalno našu motivaciju protiv tima koji nas je iznenadio u prvom delu prvenstva i pobedio nas u Beogradu. Ta sada činjenica je dovoljna da pristupimo maksimalno ozbiljno. Plej-of je izuzetno zanimljivo takmičenje, jer svi dolaze s najvećom motivacijom. Ekipa je odradila par treninga, danas imamo još jedan, nadam se da ćemo spremni početi seriju.” – rekao je trener Partizana, Željko Obradović.

Njegov kolega sa suprotne klupe, Vlada Jovanović, ističe kvalitet svog protivnika – “Startuje plej-of ABA lige, a protivnik je evroligaška ekipa Partizana, oni su favoriti ne samo protiv nas. Znamo za njihov kvalitet rostera i stručnog štaba. Iako imamo kadrovskih problema i još ne znam s kakvim sastavom ćemo izaći na teren, pokušaćemo da odigramo najbolju košarku koju možemo u ovom trenutku i ako to uspijemo bićemo zadovoljni.”

foto: ABA liga

Partizan, jasno je, poseduje mnogo veći kvalitet. I pored toga, Crno-beli ne smeju da zaborave na početak prošlogodišnjeg plej-ofa, kada je Studentski centar započeo seriju pobedom u Beogradu, a potom je i bio blizu da kompletira senzaciju u drugoj utakmici. Kao upozorenje može da im posluži i prethodna utakmica večitog rivala, koji se na startu serije umalo sapleo protiv istog protivnika. 

Utakmica počinje u 18.30 u Beogradskoj areni, a pravdu će deliti Saša Pukl, Igor Dragojević i Denis Hadžić.

Dimitrije Gocic

Related Posts

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?

Kako saznaje i prenosi grčki Sport24, letonski šuter i nekadašnji košarkaš Partizana – Davis Bertans, mogao bi ponovo koristiti svoje nišanske sprave na parketima širom Jadrana. Naime, kako navodi ovaj…

Partizan odložio meč na startu ABA lige zbog turnira u Atini

Jadranska liga ove sezone kreće 20. septembra, a otvoriće je Cibona i Zadar. Od ranije je poznato da je Partiza prvobitno imao zakazan svoj prvi zvanični meč dan kasnije protiv…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

Denver produžio saradnju sa Marejom

Denver produžio saradnju sa Marejom

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?
Verified by ExactMetrics