Laprovitola “ukrao” pobedu i pogurao Barsu ka plej-ofu

Barselona je u okviru 32. kola Evrolige u Minhenu savladala ekipu Bajerna rezultatom 79:87. Katalonci su tako napravili ogroman korak ka doigravanju, ali i potencijalnom obezbeđivanju domaćeg terena u završnici elitnog takmičenja.

Ništa u uvodnim minutima utakmice u BMW parku nije slutilo na to da će Barselona u rvom poluvremenu pregaziti svog domaćina. Gosti su meč otvorili nizom grešaka, a na prve se poene čekalo skoro tri minuta. Nisu ni Bavarci bili preterano efikasni, pa su za to vreme postigli svega jedan koš iz igre. Barsu je pokrenuo Nikolas Laprovitola, a ubrzo se u strelce upisao i Jan Veseli. U domaćoj ekipi je najraspoloženiji bio Vladimir Lučić, koji je u prvoj deonici zabeležio osam poena i dva skoka. Grimauovi izabranici su se postepeno razigravali, a tokom prvih deset minuta igre, sedam igrača gostujuće ekipe se upisalo u strelce.

Drugu deonicu domaći otvaraju sa tri brza faula. Francisko šalje na liniju slobodnih bacanja Rikija Rubia, koji pogađa za +8. Dvocifrenu razliku postavlja Džabari Parker pogodivši za tri poena. Odličan je Dario Brizuela u ovim trenucima utakmice. Nakon asistencije Parkeru, krade loptu Radončiću i primorava Vajlera Beba da napravi četvrti timski faul. Pablo Laso pokušava da pronađe petorku koja može prekinuti momentum gostiju ali i nakon promene svih igrača na parketu, Bajern ne uspeva zaustaviti nalete protivnika. Serijom 15:0, Barsa dolazi do 19 poena prednosti. Domaći do prvih poena u drugom kvartalu dolaze nakon gotovo pet minuta igre. Ipak, na Ibakine prve poene na meču Satoranski odgovara trojkom, za +20 njegovog tima. Čeh je ovim pogotkom došao do 1000 postignutih poena u Evroligi. Konačan rezultat – 30-47, nakon prvog poluvremena, postavlja Rokas Jokubaitis pogotkom za dva.

Odmor je dobro došao Lasovim izabranicima, koji treći kvartal otvaraju u dobrom ritmu. Sa nekoliko dobrih napada, koji su ispraćeni dobrim reakcijama u odbrani, Bajern spušta razliku na 12 poena. Pokušaj domaćih da se vrate u utakmicu prekida Nikola Kalinić pogotkom za tri. Priključuje se i Džabari Parker sa svojim poenima, pa Barsa ubrzo dolazi do +20. Do kraja deonice Bajern ne uspeva da opet značajnije zapreti, pa Barsa poslednju deonicu dočekuje sa 18 poena prednosti.

Domaći se ponovo bude u poslednjem kvartalu. Nik Vajler Beb i Silvan Fransisko su se razigrali i smanjili zaostatak na 11 poena. Nastavlja se dobra igra Bavaraca koji sa nekoliko dobro odigranih napada i dobrih defanzivnih poseda, uspeva doći do šest poena zaostatka. Potpuni preokret i potencijalno neizvesnu završnicu, sprečio je Nikolas Laporavitola. U padu koncentracije njegove ekipe, ostao je smiren i postigao pogodak za dva, a potom i ukrao loptu Vladimiru Lučiću i tako definitivno stavio tačku na utakmicu. Na kraju, Barselona je slavila rezultatom 79:87.

Barsa je ovom pobedom, bar za kratko, preuzela treću poziciju. Plej-of još uvek nije obezbeđen ali bi mogao biti ukoliko Alba sutra napravi iznenađenje protiv Fenerbahčea. Ako se to ne desi, Grimauov tim će priliku za osiguravanje morati tražiti u sledećem kolu.

Nikolas Laprovitola je bio među najboljim igračima svoje ekipe. Zabeležio je 14 poena i tri ukradene lopte, a ključnu ulogu je imao u završnici utakmice kada je ukradenom loptom i poenima slomio poslednju liniju otpora Bajerna. Džabari Parker je postigao 15, a Jan Veseli 12 poena.

U redovima domaćih se istakao Serž Ibaka sa 17 poena i 12 skokova.

Related Posts

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Turski reprezentativac i dugogodišnji NBA igrač, Čedi Osman novi je košarkaš Panatinaikosa! Iako smo prethodnih dana dobijali različite informacije u vezi Osmanovog statusa, svaku dilemu je razrešio vlasnik Zelenih, Dimitris…

Cifre demantovale Barcokasa, poznate plate igrača Olimpijakosa

Grčki Sport24 danas je objavio plate igrača vicešampiona Grčke. Evan Furnije juče je zvanično postao novi igrač Olimpijakosa, i njegovim dolaskom kompletiran je roster kluba iz Pireja. Furnije će zarađivati…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

Denver produžio saradnju sa Marejom

Denver produžio saradnju sa Marejom

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?
Verified by ExactMetrics