Ofanzivna rapsodija Efesa i još jedan trenerski skalp za Tomija Mijatovića

Početak evroligaške karijere kakav ima hrvatski stručnjak, Tomislav Mijatović, verovatno bi poželeo svaki mladi stručnjak. Ne samo zbog činjenice da je u svoja prva četiri meča njegov tim upisao tri pobede, već ponajviše zbog prilike koju je dobio da vodi svoj tim protiv tri trenerska imena kakva su Etore Mesina, Željko Obradović i Pablo Laso.

Bajern je bolje ušao u meč. Edvards je od samog starta počeo da pravi probleme domaćima koji nisu mogli da pronađu napadački ritam protiv zonske odbrane Bajerna, te su gosti stekli prednost od 11:19 sredinom prve četvrtine. Efes je uspeo da pronađe svoj napadački ritam protiv konvencionalne odbrane Bajerna, a uz par dobrih defanzivnih poseda pred kraj deonice uspeli su da smanje prednost Bavaraca na 26:28.

Druga četvrtina počela je u dobrom ritmu sa dosta igre u tranziciji i brzim završavanjem napada. Kako je deonica odmicala mogli smo da vidimo malo čvršće odbrane. Bajern je zahvaljujući strpljivim napadima uspevao da održi 4-6 poena prednosti sve do pred kraj poluvremena, kada se i publika probudila i Efes je uz povećani stepen agresivnosti u odbrani uspeo da preokrene momentum u svoju korist i ode na odmor sa rezultatom 53:49.

Furiozno su počeli drugo poluvreme izabranici Tomislava Mijatovića, pogodivši dve trojke direktno ‘iz svlačionice‘ za velikih +10. Zahvaljujući unakrsnoj dalekometnoj paljbi Larkina, Klajburna i Osmanija, kao i promašajima Bajerna, njihova prednost se popela na čak 72:56 sredinom četvrtine. U tom trenutku sve se potpuno otvorilo za Efes pa je prednost narasla na ogromnih +23. Na poslednju pauzu otišlo se rezultatom 88:65.

Košarkaši Bajerna bili su u ‘nokdaunu iz kojeg nisu ni pokušali da ustanu, pa je poslednja četvrtina prošla u potpuno laganom ritmu. Apelovao je Laso na njih da se bore do kraja, ali oni su bili potpuno ‘ubijeni u pojam‘. Efes je još na 4 minuta do kraja prešao brojku od 100 poena i opušteno priveo meč kraju rezultatom 109:86.

foto: x.com / @AnadoluEfesSK

Kod domaćih istakao se Šejn Larkin koji je postigao 6 trojki za 28 poena ukupno, kao i Vil Klajburn koji je postigao 21 poen, a dobar je u svojoj roli bio i Erčan Osmani sa 11 poena od kojih je najveći deo došao u odlučujućoj trećoj četvrtini. U potopu gostiju istakli su se Karsen Edvards sa 19, Lučić sa 18 kao i Serž Ibaka sa 15 poena.

Tim iz Istanbula je upisao svoju 12. pobedu i tako se izjednačio sa Bajernom, ali je i stekao bolji međusobni skor sa njima. Ova pobeda nije mnogo približila Efes plej-in zoni, ali je, čini se, dosta udaljila Bajern od nje.

Dimitrije Gocic

Related Posts

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Turski reprezentativac i dugogodišnji NBA igrač, Čedi Osman novi je košarkaš Panatinaikosa! Iako smo prethodnih dana dobijali različite informacije u vezi Osmanovog statusa, svaku dilemu je razrešio vlasnik Zelenih, Dimitris…

Cifre demantovale Barcokasa, poznate plate igrača Olimpijakosa

Grčki Sport24 danas je objavio plate igrača vicešampiona Grčke. Evan Furnije juče je zvanično postao novi igrač Olimpijakosa, i njegovim dolaskom kompletiran je roster kluba iz Pireja. Furnije će zarađivati…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

Denver produžio saradnju sa Marejom

Denver produžio saradnju sa Marejom

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?
Verified by ExactMetrics