Rade Zagorac: Dve priče o zauvek omiljenom treneru, idolu i prijatelju

Nekadašnji kapiten Mege, Rade Zagorac na izuzetno emotivan način se oprostio od svog, kako on kaže, zauvek omiljenog trenera, idola i prijatelja.

“Naša povezanost počinje 2012. godine. Ona je specifična jer nam je obojici prva – njemu kao glavnom treneru, a meni kao seniorskom igraču” započinje javljanje za Mozzart Sport košarkaš ruske Samare. Kaže kako je sarađujući sa Dejanom Milojevićem naučio mnogo toga ali dve priče ostaće mu zauvek urezane u sećanje. Priče o istini i veri.

“Dakle, 2012. godina, dan kao i svaki drugi. Juniorski trening ujutru kod Viće, pa dva kod Dekija. Prvi je gotov, pa drugi. Sedam na bus iz Zemuna i stižem na Bežaniju. Imao sam vremena tek toliko da ručam, zatvorim oči i krenem nazad. Probudio sam se pet minuta pred početak popodnevnog treninga. U najboljem slučaju kasnim pola sata. Izmišljam prvu stvar koja mi je pala na pamet i šaljem fizioterapeutu poruku od straha: ‘Kasniću, imam hroničnu dijareju’. Stižem na trening, kasnim 40 minuta. Novica, Varda i cela ta ekipa sa zadovoljstvom kreću da citiraju šta sam rekao, ne staju”.

Deki mi prilazi, smeje se, kako se samo Deki smeje i govori reči koje do danas ne blede: ‘Sada ću ti reći nešto, a ti se potrudi da nikada ne zaboraviš. U životu ćeš se pronaći u svakavim situacijama. Biće teško i neprijatno, ali zapamti – nikada nemoj da se plašiš istine. Ma koliko teška bila, hrabro stani iza nje’. I nisam se više plašio, zbog Dekija”.

Druga priča Radetu je jednako važna. Ona se odnosni na period kada je tadašnji prvotimac Partizana prolazio kroz teško životno razdoblje.

“Bilo je to u mojoj pretposlednjoj godini u Partizanu. Životno ubedljivo najteža, bez elana, želje za druženjem, igranjem… Jedna potpuna životna letargija. Dugo se nismo čuli, ali me zove jednog jutra: ‘Zovem te samo da ti kažem, ako misliš da niko na svetu više ne veruje u tebe, grešiš. Ja verujem i ja ću uvek da verujem. Ako hoćeš da pričamo, možemo, a ako te smaram, a verujem da te smaram, aj’ zdravo”.

Kroz dve kratke priče, Rade je istakao kolika trenerska i još važnije ljudska veličina je bio Dejan Milojević. Od svog idola, za kraj oprostio se rečima:

“Dvanaest godina kasnije, u večna lovišta putuje moj zauvek omiljeni trener, nekadašnji idol i moj prijatelj. Hvala ti za vrlinu. Najdublje saučešće njegovoj porodici: Nataši, Nikoli i Maši”.

  • Related Posts

    Denver produžio saradnju sa Marejom

    Godinu dana pre isteka ugovora, klub iz Kolorada i kanadski šuter dogovorili su novu, četvorogodišnju saradnju. Očekuje se potpis maksimalnog ugovora vrednog 209 miliona dolara, javlja Šems Čaranija, novinar Atletika.…

    Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

    Posle Vasilisa Spanulisa, klub iz Pireja je odlučio da povuče i dres Jorgosa Printezisa. Pred sinoćnu utakmicu između Olimpijakosa i Makabija u dvorani “Mira i prijateljstva” održana je svečana ceremonija…

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You Missed

    Denver produžio saradnju sa Marejom

    Denver produžio saradnju sa Marejom

    Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

    Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

    Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

    Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

    Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

    Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

    Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

    Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

    Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?

    Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?
    Verified by ExactMetrics