Željko Rebrača: Vojvodina i Spartak imaju veće budžete od pola ABA lige, ali koji im je motiv?

Željko Rebrača, predsednik KK Vojvodina, gostovao je kod Edina i Koleta u emisiji “U obruču”.

Poznato je da je proslavljeni srpski košarkaš zagovornik domaće lige, ali tvrdi kako nema ništa protiv trenutno najjačeg takmičenja na Balkanskom poluostrvu, ABA lige.

Ne bih da odustanem ni od regionalne lige, ali moramo da imamo nacionalnu ligu, gde bi Partizan i Crvena zvezda dolazili u Novi Sad. To u ovom momentu može da se desi jedino ako uđemo u ABA ligu. Zbog promocije košarke imamo potrebu da takvi timovi igraju u Srbiji. Klinci gledaju i motivišu se dalje da treniraju i igraju. Ne znam u kom pravcu će sve to da ide. ABA liga treba da postoji, ali na drugačiji način, mora da dođe do određenih promena. ABA 2 liga je neka vrsta ‘tampon’ zone, ko će da uđe… Neke tu stvari moraju da se promene.

Pokazuje nezadovoljstvo zbog nacionalnog ključa koji vlada u ABA ligi.

Koji je motiv onda Vojvodini i Spartaku, koji imaju veće budžete od pola ABA lige, ako ne mogu da uđu da igraju to takmičenje? Koji je motiv za sponzore, za nas? Šta će da bude sa licencama za Partizan i Crvenu zvezdu? Ako dobiju, šta je onda suština? U ovom momentu, Srbija najviše ulaže u košarku. Treba i nas motivisati da nastavimo tim putem i da se promene određene stvari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics