Valensija u direktnom duelu za plej-in protiv Bavaraca

U okviru 30. kola Evrolige, Valensija dočekuje Bajern iz Minhena. Obe ekipe su na skoru 13-16 i veoma aktivni u trci za plej-in. Samim tim, ovaj susret je veoma interesantno ispratiti i može da utiče na dalji tok takmičenja za poslednje mesto koje vodi u dalju fazu takmičenja.

“Evroligaški slogan je – svaka utakmica je bitna – a u ovom momentu je to najviše tačno.”, rekao je trener minhenskog Bajerna Pablo Laso u izjavi pred ovu utakmicu. Njegova ekipa je u solidnoj formi, pobedili su tri od poslednjih pet utakmica, a u prethodnom kolu spustili su Žalgiris na čitavih 58 poena. Fokus Bavaraca u napadu je sigurno na visokim igračima Ibaki, Bukeru i Bongi. Svaki od navedenih je dobro raspoložen, a pogotovo Devin Buker, koji je postigao 20 poena u dve od prethodne tri utakmice.

Centarska linija Bajerna moći će da bude opuštenija jer u ekipi Valensije fali Brendon Dejvis, koji će propustiti utakmicu zbog povrede. Iako je Valensija poznata kao ekstremno defanzivna ekipa, u prošlom kolu primili su 118 poena od Fenerbahčea. Trener Aleks Mumbru rekao je: “Oba tima imaju 13 pobeda. Borimo se za isti cilj. Razumem ako je publika nezadovoljna našim rezultatima u poslednje vreme, ali nadam se da stoje iza nas za utakmicu koja predstoji, zbog njene važnosti.”. Kris Džons i Semi Odželej biće ključan faktor za špansku ekipu, a veliki teret je i na visokim igračima, Danijelu Inglisu i Bubakaru Tureu, koji su najbolji skakači ovog tima.

U njihovom prvom susretu u Minhenu, Bajern je slavio rezultatom 85:84 u veoma neizvesnoj utakmici. Tada nije igrao Serž Ibaka, a Danko Branković je odigrao odličnu utakmicu. Ista neizvesnost može se očekivati i u ovoj, za obe strane, veoma bitnoj utakmici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics