Dubrava nije dozvolila iznenađenje, zagrebački derbi pripao Cedeviti Junior

U prvom susretu četvrtfinala Kupa Krešimira Ćosića, Dubrava je slavila protiv ekipe Vrijednosnica iz Osijeka rezultatom 87:70. Drugi četvrtfinalni duel pripao je Cedeviti Junior, koja je u zagrebačkom derbiju bila bolja od Dinama 102:95.

KK DUBRAVA – KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Zagrepčani su odlično otvorili meč. Pogađali su za tri Karahodžić i Kuzmanović, dok sa druge strane nije bilo odgovora. Kotrulja se nije snalazio u napadu, pa je već u uvodnim minutama zabeležio dve izguljene lopte. Napad protvnika bio je izuzetno efikasan za to vreme, pa su nakon tri minuta igre ostvarili prednost 12:0. Trener Bagarić je reagovao tražeći timeout, kojim je uspeo prekinuti seriju protivnika. U nastavku se bude i Osiječani. Ashton i Kotrulja pogađaju i smanjuju zaostatak na četiri poena. Ipak, Dubrava ne dopušta potpuni povratak u utakmicu protivniku. Kenan Karahodžić drugu deonicu otvara trojkom, nakon koje se protivnik budi i na krilima Tomljenovića i Ashtona dolazi na posed zaostatka. Vrijednosnice ipak ne uspevaju preuzeti vodstvo, pa do petnaestominutne pauze Dubrava povećava prednost na šest poena. Druga polovina drugog kvartala ujedno je i najbolja košarka koju je Kujundžićeva ekipa igrala na utakmici. U trećoj deonici postižu svega 11 poena, dok protivnik nastavlja u dobrom ritmu i sa 22 postignuta poena postavlja, do tada, najveću razliku na meču – +19. Poslednji kvartal je najefikasniji za ekipu Vrijednosnica, no problemi u odbrani ih ograničavaju, pa Dubrava do isteka vremena održava razliku. Na kraju, Dubrava je rezultatom 87:70 obezbedila učešće u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića.

U redovima pobednika dva igrača su došla do double-double učinka. Kenan Karahodžić je postigao 12 poena i uhvatio 10 skokova, dok je Jean-Francois Rajaofera postigao poen više uz isti brojoj skokova. Istakao se i Karlo Vragović sa 18 poena i sedam asistencija. Kod protivnika, najbolji je bio Robert Kujundžić sa 18 poena i osam skokva.

KK CEDEVITA JUNIOR – KK DINAMO ZAGREB

Furiozna prva deonica Cedevite Junior, tokom koje su postigli 35 poena, stvorila je razliku koja je na kraju ipak bila nedostižna za protvnika. Austin Luke bio je raspoložen tokom uvodnih minuta. Tragičar prošloseznskog finala ABA2 lige, postigao je devet poena i udelio šest asistencija. Takođe, zabeležio je i dve ukradene lopte. Nakon deset minuta igre, rezultat je bio 35:18. Druga deonica bila je manje efikasna za Mulaomerovićeve izabranike ali ipak na odmor odlaze sa 17 poena prednosti. Nakon petnaestominutne pauze, obe ekipe se na parket vraćaju raspoložene za igru. Šutersko raspoloženje rezultira 51 poenom u četvrtini. Ivan Novačić i Ivan Majić odlično otvaraju poslednju deonicu i razliku smanjuju na svega šest poena zaostatka. Uzvraća Sandro Rašić sa pet vezanih poena. Novačić ponovo vraća svoju ekipu u utakmicu ali Rašić sa šest poena u završnici stavlja tačku na meč. Zagrebački derbi je pripao Cedeviti konačnim rezultatom 102:95.

Allen Kevaughn je sa 24 poena bio najbolji strelac u svojoj ekipi. Austin Luke je došao do double-double učinka sa 18 poena i 11 asistencija.

Related Posts

Od gotovog veresija: Žalgirisova pobeda za istoriju

Ako ikada nekome zatreba savet kako da se ekipa vrati iz velikog minusa, obratite se treneru Andrei Trinkijeriju i igračima Žalgirisa! Nestvaran minus od 27 poena zaostatka nadoknađen je za…

Pregršt poena u Minhenu, Bajernu pripala neizvesna završnica

Bajern i Pariz su odigrali utakmicu na veliki broj poena, a domaćin je slavio rezultatom 109-107. Na drugoj strani istakli su se Šorts sa 22 poena i devet asistencija, kao…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

Duel vodećih timova Evrolige u rasprodatoj Areni

Duel vodećih timova Evrolige u rasprodatoj Areni

Tajron Volas napušta Žalgiris?

Tajron Volas napušta Žalgiris?

Olimpijakos stiže u Istanbul: Ima li Mijatović recept za furioznog Vezenkova?

Olimpijakos stiže u Istanbul: Ima li Mijatović recept za furioznog Vezenkova?

Od gotovog veresija: Žalgirisova pobeda za istoriju

Od gotovog veresija: Žalgirisova pobeda za istoriju

Pregršt poena u Minhenu, Bajernu pripala neizvesna završnica

Pregršt poena u Minhenu, Bajernu pripala neizvesna završnica

Real Madrid se revanširao Panati za poraz u finalu

Real Madrid se revanširao Panati za poraz u finalu
Verified by ExactMetrics