Cedevita Olimpija pojačana Omićem dočekuje FMP

U okviru 20. kola Admiral Bet ABA lige, Cedevita Olimpija u Stožicama dočekuje FMP Soccerbet. Utakmica je na programu od 17 časova.

Završetak regularnog dela sezone u Evrokupu, označio je kraj takmičenja za oba jadranska predstavnika. Cedevita Olimpija i Budućnost su sa skorom 1:17, odnosno 8:10, završile posao na evropskoj sceni, pa će u nastavku sezone fokus biti usmeren na regionalno takmičenje. Smanjen broj utakmica i putovanja mnogo će značiti slovenačkoj ekipi. Još od samog početka sezone suočeni su sa povredama igrača, odlascima i skraćenim rosterom koji je u kombinaciji sa zgusnutim rasporedom svakako u mnogome uticao na lošu predstavu tima u Evrokupu. U ABA ligi situacija je drugačija. Sa 13 pobeda i šest poraza, drže četvrtu poziciju i sve su bliže osiguravanju svog mesta u doigravanju. Nakon meča sa timom iz Železnika, očekuje ih serija teških utakmica. Nakon reprezentativne pauze gostuju Partizanu, potom dočekuju podgoričku Budućnost, te putuju u Zadar. Ukoliko se plej-of ne osigura u prvoj polovini marta, drugi deo meseca donosi lakši raspored i susrete sa ekipama donjeg doma tabele. Nakon utakmice na domaćem parketu protiv Mornara sledi kratko putovanje do Novog mesta gde ih čeka Krka. Dok u poslednjem kolu regularnog dela sezone igraju protiv Cibone u Zagrebu.

“Subotnja utakmica je veoma važna za oba tima. Nakon druge promene trenera u sezoni, naši protivnici su dobro reagovali i naneli poraz Igokei u prošlom kolu. Moramo biti spremni za njihovu agresivnu i brzu igru, pokušati kontrolisati tok igre na parketu i odgovoriti im na isti način” izjavio je šef stručnog štaba Cedevita Olimpije, Zoran Martič.

Utakmica protiv FMP-a biće prva u ABA ligi nakon odlaska Karla Matkovića. Na prvom meču bez hrvatskog centra u Evrokupu, Cedevita Olimpiju je ekipa Pariza u potpunosti devastirala. Zabeležen je poraz od čak 53 poena razlike. Ipak, treba istaknuti da na tom meču Slovenci nisu imali zamenu za svog najboljeg igrača, a drugi centar ekipe, Šon Džouns je bio gotovo neprimetan na parketu. U međuvremenu, u klub je stiglo pojačanje, pa će danas Martič moći računati na Alena Omića.

foto: Dragana Stjepanović

Iskusni centar će drugi put u karijeri obući dres ljubljanske ekipe. Dosadašnji deo sezone proveo je u Francuskoj. Na 12 utakmica odigranih za Bulonj Levaloa (Metropolitans), prosečno beleži 15.6 poena, 10.1 skok i 2.6 asistencija. Iako Metropolitans iza sebe ima lošu sezonu i trenutno su poslednjeplasirani tim Betclic Elite lige, Omić je beležio odlične brojke i na većem broju utakmica ostvario dabl-dabl učinak (od 12 odigranih mečeva, dabl-dabl je ostvaren na sedam).

Iza FMP-a je teška sezona. Zabeležili su šest pobeda i 13 poraza. Iako imaju dva trijumfa više od Mornara i Krke, opstanak nije zagarantovan. U nastavku ih očekuje nekoliko izuzetno teških gostovanja – Cedevita Olimpija, Partizan, SC Derbi i Zadar. Takođe, tu je i utakmica na domaćem parketu protiv Budućnosti, kao i direktni dueli za beg iz opasne zone sa Borcem i Mornarom. Sa novim šefom stručnog štaba, Sašom Nikitovićem, zabeležili su pobedu nad Igokeom i napravili krupan korak ka opstanku u najvišem rangu regionalnog takmičenja. Nikitović je u obraćanju za medije pred meč u Ljubljani istakao da će njegova ekipa dati sve od sebe da dođe do iznenađenja:

“Igramo protiv Cedevite Olimpije koja je u samom vrhu tabele i prema rezultatima i po kvalitetu ekipe. Imaju više igrača koji su nekada igrali Evroligu. Matković je otišao u NBA koji im je mnogo značio, ali su oni brzo reagovali i doveli Omića koji je takođe igrač evroligaškog kalibra. Dolazimo u Ljubljanu da probamo da izbenadimo i borićemo se do poslednjeg trenutka. Za šta će to biti dovoljno ostaje nam da vidimo u nedelju.”

Istorija susreta je na strani domaće ekipe. Cedevita Olimpija je slavila osam puta, dok je FMP pobedio na četiri utakmice.

Related Posts

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?

Kako saznaje i prenosi grčki Sport24, letonski šuter i nekadašnji košarkaš Partizana – Davis Bertans, mogao bi ponovo koristiti svoje nišanske sprave na parketima širom Jadrana. Naime, kako navodi ovaj…

Partizan odložio meč na startu ABA lige zbog turnira u Atini

Jadranska liga ove sezone kreće 20. septembra, a otvoriće je Cibona i Zadar. Od ranije je poznato da je Partiza prvobitno imao zakazan svoj prvi zvanični meč dan kasnije protiv…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

Denver produžio saradnju sa Marejom

Denver produžio saradnju sa Marejom

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?
Verified by ExactMetrics